ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Intrat cu surle  și trâmbițe în USR, antreprenorul și consultantul Andrei Caramitru, devenit consilier al  președintelui formațiunii, Dan Barna, a  reușit, în doar câteva săptămâni, să se remarce prin declarații la fel de uluitoare ca ale Oanei Bogdan. După ce a apărat-o pe cea considerată „forța motrice” a partidului lui Cioloș, spunând că este „martirizată” pentru că a spus că dorește desființarea proprietății, Andrei Caramitru a venit cu o propunere la fel de controversată ca a colegei de alianță.  Pe scurt, Andrei Caramitru a propus ca fiecare elev, student și angajat la stat să petreacă OBLIGATORIU două zile pe an la muzeele anticomuniste.

„După ce scăpăm de javrele astea penale, vinovații sunt pedepsiți și autostrăzile încep să fie construite, mai e ceva de făcut. Să construim în fiecare capitală de județ un muzeu al luptei anti-comuniste și un muzeu al luptei anti-corupție.

Și fiecare elev, student și angajat la stat să petreacă OBLIGATORIU 2 zile pe an acolo. În plus - în toate școlile - cursuri obligatorii despre anti-comunism, anti-corupție și educație civică, date de ONG-uri cu oameni cu experiență.
 
La fel au făcut Germanii că să scape de nebunia nazistă după război. Și a funcționat. Și au mai făcut ceva - au interzis prin lege orice propagandă nazistă. La noi ar trebui interzisă dur orice propagandă sau discurs pro-comunist și pro-corupți”, ”, a scris Andrei Caramitru pe contul său de socializare. 

Înt-un scurt comentariu postat pe Facebook, senatorul ALDE Varujan Vosganian califică ”ura și fanatismul acestor declarații demne de un Girolamo Savonarola”, amintind că același lucru l-au făcut comuniștii după ce au venit la putere:  au creat muzee ale luptei lor împotriva capitalismului „unde ne duceau cu școala și ne făceau pionieri. Ne-au pus să învățăm despre luptele anticapitaliștilor în manuale pe măsură, din care ne zâmbeau figurile lui Filimon Sârbu și Vasile Roaită”.  Probabil că acum, scrie Vosganian, locul lui Vasile Roaită și Filimon Sârbu îl vor lua Onea, Eva și Portocală.

”Uniunea Salvați România dorește să contruiască în fiecare județ câte un Muzeu al luptei anti-corupție pe care fiecare elev să-l viziteze obligatoriu de două ori pe an. În plus, copiii vor învăța la școală materia anti-corupție. Firește, toate acestea vor fi însoțite de băgarea la pușcărie a javrelor penale. Trec peste ura și fanatismul acestor declarații demne de un Girolamo Savonarola (foto). Mă întreb, însă, ce vor avea de învățat copiii de școală din stenogramele pline de paradeli, înjurături și categorisiri reciproce ale vajnicilor luptători anti-corupție drept șobolani și alte alea.

Istoria se repetă. Comuniștii ziceau că toți cei care au guvernat în perioada interbelică sunt niște javre penale și, din păcate, au acționat în consecință. Au făcut muzee ale luptei lor împotriva capitalismului unde ne duceau cu școala și ne făceau pionieri. Ne-au pus să învățăm despre luptele anticapitaliștilor în manuale pe măsură, din care ne zâmbeau figurile lui Filimon Sârbu și Vasile Roaită. Probabil că acum locul lui Vasile Roaită și Filimon Sârbu îl vor lua Onea, Eva și Portocală”, a scris Vosganian pe Facebook.