ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un medic din Texas ar fi injectat otravă în săculeții de perfuzie, provocând moartea unui medic și probleme grave de inimă la alți 11 pacienți, la un spital din Dallas. Bărbatul a acționat din răzbunare, după ce a fost supus unei anchete privind conduita sa medicală nepotrivită, susțin documentele tribunalului, potrivit Fox News.

Medicul anestezist Raynaldo Rivera Ortiz Jr, în vârstă de 59 de ani, a fost arestat pe 15 septembrie - la o săptămână după ce Consiliul Medical din Texas i-a retras licența după ce o serie de pacienți sănătoși au suferit complicații misterioase care le-au pus viețile în pericol în timpul unor operații . Niciunul dintre pacienți nu se afla sub îngrijirea sa.

"Practicarea în continuare a medicinei de către pârât reprezintă o amenințare continuă la adresa bunăstării publice", a scris consiliul în ordinul de suspendare.

Imaginile alarmante din 4 august îl arată pe Ortiz ieșind dintr-o cameră la ora 12:35 p.m. la Baylor Scott & White Surgicare din North Dallas ținând în mână un săculeț de perfuzie în timp ce merge pe un hol gol spre un frigider folosit pentru depozitarea perfuziilor.

El trece pe lângă frigider, face o întoarcere , apoi lasă o pungă de perfuzie înăuntru. După ce închide ușa, se furișează rapid pe hol.

O asistentă a recuperat perfuzia otrăvită la ora 12:11 p.m., care a fost administrată unei femei în vârstă de 56 de ani, supusă unei operații de chirurgie estetică, potrivit unei plângeri penale federale din partea Procuraturii SUA pentru Districtul de Nord din Texas.

Aceasta a suferit complicații cardiace grave și a fost transportată de urgență la un spital din apropiere.

Un alt clip din 19 august pare să-l arate pe Ortiz în jurul orei 10:24 cu o perfuzie ascunsă sub un dosar de hârtie. Se observă cum bărbatul a schimbat săculețul de la perfuzie.

Soluția contaminată a fost administrată unei femei în vârstă de 54 de ani, supusă unei operații abdominale, care a suferit și o urgență cardiacă, se arată în plângerea penală.

Procurorii îl numesc pe Ortiz un "terorist medical

Clipurile video au fost difuzate la o audiere în instanță săptămâna trecută, unde procurorii federali l-au descris pe Ortiz ca fiind un "terorist medical" care a folosit medicamente pentru stoparea inimii pentru a transforma perfuziiile în "bombe otrăvite care au explodat asupra unor pacienți” a relatat FOX4 Dallas-Forth Worth.

Judecătorul magistrat american David Horan a scris într-un ordin prin care îl reține pe Ortiz fără cauțiune că, dacă medicul ar fi eliberat, acesta ar putea avea "un comportament violent de răzbunare împotriva celor care sunt implicați în această anchetă".
 
Dr. Raynaldo Rivera Ortiz Jr. ar putea fi condamnat la pedeapsa cu moartea dacă va fi găsit vinovat de introducerea de medicamente care afectează inima în pungile intravenoase ale pacienților.