ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un medic din Marea Britanie a murit din cauza unei reacții adverse la vaccinul Covid de la AstraZeneca, a stabilit medicul legist, potrivit The Guardian.

Dr. Stephen Wright, în vârstă de 32 de ani, psiholog clinician al NHS, a suferit de o combinație de infarct, hemoragie cerebrală și tromboză indusă de vaccin, a declarat o anchetă la tribunalul medico-legal Southwark din Londra.

El a făcut parte din unul dintre primele grupuri de persoane cărora li s-a administrat vaccinul și a murit la 10 zile după ce a fost administrat.

Judecătorul legist Andrew Harris a declarat că a fost un "caz foarte neobișnuit și profund tragic", dar a precizat că concluzia anchetei nu a fost de a "învinovăți AstraZeneca".

MHRA (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) a investigat grupul mic de persoane care au avut o reacție severă la vaccin pentru a înțelege ce a cauzat-o, iar informațiile pentru pacienți privind vaccinul AZ au fost actualizate în 2021. Aceasta continuă să monitorizeze efectele vaccinurilor Covid.

Instanța a auzit că Wright, din Sevenoaks, Kent, s-a trezit cu o durere de cap pe 25 ianuarie, iar mai târziu a dezvoltat amorțeală. El s-a prezentat la departamentul A&E de la spitalul universitar Princess Royal din Orpington, Kent, unde s-a constatat că avea tensiune arterială ridicată și o tromboză a sinusului sagital.

Ulterior a fost mutat la spitalul King's College la ora 6.39, unde starea sa s-a deteriorat rapid, dar din cauza amplorii hemoragiei și a trombocitelor foarte scăzute a fost considerat inapt pentru operație, a precizat Harris.

După anchetă, văduva lui Wright, Charlotte, a declarat că ia în considerare o acțiune în justiție împotriva AstraZeneca și a guvernului.

Experții medicali au declarat în fața instanței că nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe Wright. Neurochirurgul consultant Francesco Vergani a declarat că trombocitele reprezintă primul răspuns al organismului pentru a încerca să oprească sângerarea și sunt importante pentru coagulare, ceea ce înseamnă că atunci când acestea sunt în stare critică nu există nicio posibilitate de a efectua o operație de succes.

Dr. Mark Howard, patolog consultant și examinator medical la spitalul King's College, a declarat că oamenii de știință și experții medicali nu erau conștienți de posibilele efecte secundare mortale ale vaccinului atunci când Wright a primit vaccinul, deoarece era atât de devreme în momentul lansării acestuia, dar chiar și în etapele ulterioare nu ar fi existat nicio modalitate de a prezice această "consecință rară și neintenționată".

El a spus: "Stephen era un bărbat foarte în formă, tânăr și sănătos în ianuarie 2021. Este o complicație cu adevărat tragică și foarte rară a unei vaccinări bine intenționate. Nu se înțelege pe deplin de ce se întâmplă acest lucru. Este o reacție idiosincratică. Circumstanțele apar la un număr foarte mic de persoane."

Un purtător de cuvânt al AstraZeneca a declarat: "Suntem foarte întristați de moartea lui Stephen Wright și transmitem cele mai profunde condoleanțe familiei sale pentru pierderea suferită. Siguranța pacienților este cea mai mare prioritate a noastră, iar autoritățile de reglementare au standarde clare și stricte pentru a asigura utilizarea în siguranță a tuturor medicamentelor, inclusiv a vaccinurilor."