ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul primar ATI Laura Zarafin de la Spitalul Colentina, unitate care îngrijește pacienți COVID-19, confirmă faptul că în unitatea medicală temperatura asigurată prin livrarea de agent termic în sistem centralizat este necorespunzătoare desfășurării activității medicale.
 
Aceeași situație este și la Institutul ”Matei Balș”, cele două unități fiind alimentate din aceleași rețele ale sistemului centralizat. Într-o intervenție telefonică la Medika TV, dr. Laura Zarafin a confirmat că, la începutul lunii decembrie, în perioada crizei agentului termic, pacienții și personalul medical au suferit din cauza frigului din spital. ”Am avut pacient cu hipotermie adus de pe secție, în ATI, cu 31 de grade temperatură. Exact când nu era căldură în spital!” a exemplificat medicul primar ATI care a adăugat că nici în clipa de față problema nu este rezolvată.

Eu sunt mai  friguroasă, mie mi-e frig în spital. Caloriferele sunt cât să nu fie reci. Nu e o temperatură confortabilă…În mod normal, pacienții pe care îi tratăm au nevoie de o temperatură de 26 de grade.” a adăugat medicul ATI de la Spitalul Colentina.

După incendiul de la Institutul Matei Balș, conducerea Termoenergetica și cea a Primăriei Capitalei au negat faptul că  în saloanele spitalului ar fi fost frig.
 
Nicușor Dan a declarat vineri, după tragedia de la Institutul „Matei Balș” că nu au existat probleme cu căldura, nici la unitatea sanitară, nici la blocurile din jur. Primarul afirma că după verificările făcute anul trecut la spitalele din București nu au fost descoperite probleme de siguranță la incendiu. Pentru că a fost o speculație de presă cu privire la căldura din spitalul Matei Balș, am discutat atât cu termoenergetica, cât și cu call centerul. „În ultima săptămână nu au existat problemele de căldură la Matei Balș, nici la blocurile din jur.”, a declarat primarul general al Capitalei.
 
Rude ale pacienților de la Matei Balș și pacienți care au supraviețuit tragediei de la Balș afirmau că în spital au fost aduse aeroterme pentru a asigura căldura pacienților internați în unele saloane. Unul dintre supraviețuitorii de la Balș afirma luni că asistentele le aduceau sticle cu apă caldă pentru a se încălzi.