ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de stat colonel medic Ionel Paul Oprea va coordona Direcția de Sănătate Publică (DSP) a Bucureștiului, în urma unei decizii a ministrului Sănătății, informează Mediafax.

Nelu Tătaru l-a desemnat pe secretarul de stat colonel dr. Ionel Paul Oprea să preia, în cadrul atribuțiilor ce le deține la nivelul Ministerului Sănătății, coordonarea activității Direcției de Sănătate Publică București până la remedierea deficiențelor constatate la nivelul acestei instituții. Ministrul Sănătății i-a solicitat secretarului de stat și continuarea evaluării activității acestei instituții, demarate de echipa condusă de directorul general Bogdan Nica.

În ceea ce privește situația testărilor din București, Ministerul Sănătății a alocat Direcției de Sănătate Publică București peste 50, 9 milioane de lei pentru decontarea testelor RT-PCR realizare în centrele acreditate din Capitală. Pentru realizarea plăților este necesar ca reprezentanții DSPMB să solicite deschiderea liniei de finanțare.
 
„Menționăm că o primă solicitare de acest fel a fost înregistrată de Ministerul Sănății la începutul acestei săptămâni pentru suma de 1,7 milioane de lei. Pentru această sumă au fost depuse documente justificative. Ieri, 6 august 2020, a mai fost depusă o nouă solicitare pentru suma de peste 8, 1 milioane de lei pentru care se așteaptă documentele justificative”, anunță reprezentanții ministerului.

În consecință, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru i-a cerut directorului general pentru asistență medicală și sănătate publică din cadrul M.S., în subordinea căruia se află direcțiile de sănătate publică, să înceapă de urgență demersurile pentru finanțarea solicitărilor și să ia măsurile necesare pentru urgentarea finanțării activității de testare de la nivelul unităților medicale din Capitală.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews