Un milion de semnături. Atât și-a propus să strângă în Anul Centenarului Alianța pentru Centenar, din care fac parte 100 de organizații civice din România, Republica Moldova și diaspora, pentru a modifica Constituția României, în vederea unirii Basarabiei cu Țara-Mamă.

O campanie în acest sens a fost demarată miercuri, 18 aprilie, de către reprezentanții Alianței.

Inițiatorii acestui demers propun introducerea unui preambul la legea fundamentală a țării care să stipuleze „libertatea poporului român de a se reunifica pașnic”,  trasmite Radio Chișinău.

Președintele Asociației Obștești „UNIREA - ODIP” și activist civic, Vlad Bilețchi, a declarat: „Vrem să colectăm un milion de semnături, vrem să aducem la cunoștința parlamentelor care contează – Parlamentul European, Parlamentul de la București și cel de la Chișinău, că există o masă populară care își dorește Unirea. În Declarația de Independență avem clauze clare care spun că poporul R. Moldova are un areal etnic și național de devenire. Din păcate același lucru nu se regăsește și în Constituție”.

Evenimente similare au avut loc și la Timișoara, la București și la Parlamentul European.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews