ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un milion de semnături. Atât și-a propus să strângă în Anul Centenarului Alianța pentru Centenar, din care fac parte 100 de organizații civice din România, Republica Moldova și diaspora, pentru a modifica Constituția României, în vederea unirii Basarabiei cu Țara-Mamă.

O campanie în acest sens a fost demarată miercuri, 18 aprilie, de către reprezentanții Alianței.

Inițiatorii acestui demers propun introducerea unui preambul la legea fundamentală a țării care să stipuleze „libertatea poporului român de a se reunifica pașnic”,  trasmite Radio Chișinău.

Președintele Asociației Obștești „UNIREA - ODIP” și activist civic, Vlad Bilețchi, a declarat: „Vrem să colectăm un milion de semnături, vrem să aducem la cunoștința parlamentelor care contează – Parlamentul European, Parlamentul de la București și cel de la Chișinău, că există o masă populară care își dorește Unirea. În Declarația de Independență avem clauze clare care spun că poporul R. Moldova are un areal etnic și național de devenire. Din păcate același lucru nu se regăsește și în Constituție”.

Evenimente similare au avut loc și la Timișoara, la București și la Parlamentul European.