Un subofițer a murit, în această dimineață, în gara Alba Iulia, după ce a fost electrocutat. Alexandru Orosz avea 33 de ani, era tatăl unei fetițe de 5 ani și lucra de 11 ani în Ministerul Apărării Naționale. El a avut și o misiune în Afganistan, în 2012, potrivit unui comunicat postat pe Facebook de Ministerul Apărării Naționale.

Militarul, care debarca tehnica militară ce urmează să participe la ceremonia de 1 Decembrie, s-a electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.
 
La fața locului au ajuns echipajele SMURD, însă nu au putut să facă nimic pentru salvarea militarului. Zona a fost securizată de către Poliție, iar ancheta a fost preluată de către Parchetul Militar.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie "Gemina" cercetează cauzele producerii accidentului, MApN precizând că deja a fost anunțat Parchetul Militar Cluj.

„Conducerea Ministerului Apărării Naționale, cea a Batalionului și colegii militarului își exprimă regretul pentru acest tragic accident și sunt alături de familia îndoliată", se arată în comunicatul citat. 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.