ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii din orașul sicilian Siracuza au pus sub urmărire penală doi medici italieni și o asistentă pentru omor din imprudență, după ce un militar a murit la câteva ore după ce i s-a administrat serul Covid de la AstraZeneca, transmite agenția Reuters, citată de Aleph News
 
„Era perfect sănătos. Soțul meu era fericit că s-a vaccinat.”, a spus pentru o televiziune italiană soția militarului de 43 de ani, Stefano Paternò (foto). Acum vrea dreptate.

Procurorul de caz a ordonat, „ca măsură de precauție”, sechestrarea a zeci de mii de doze de vaccinuri din lotul suspect din care a făcut parte doza administrată militarului. 

Decizia a provocat furia cadrelor medicale, care se întreabă cum se mai pot aștepta responsabilii guvernamentali să mai vaccineze milioane de cetățeni în astfel de condiții.

De remarcat faptul că nu compania producătoare, nici ministerul Sănătății care a comandat dozele de vaccin, nici măcar funcționarii EMA care au insistat că AstraZeneca e un produs singur în ciuda suspendării lui în 13 state UE, nimeni dintre artizanii vaccinării nu sunt investigați penal. Răspunderea e aruncată asupra simplilor lucrători medicali care au administrat injecția, ei nefăcând altceva decât să lucreze conform fișei postului și să împlinească sarcinile trasate „de sus”.
 
Italia s-a numărat printre primele state europene care a suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca în urmă cu două săptămâni, determinând și alte state să suspende administrarea măcar pentru dozele venite din lotul italian.
 
România a fost unul dintre statele care a procedat astfel, însă reprezentantul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a decis vineri să repună în folosință dozele din lotul carantinat. Este o decizie grea, dar trebuie asumată - a argumentat el. În caz de probleme, chiar își va asuma personal decizia, sau va da vina pe medici și asistente?