Ministrul pentru relația cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a ținut un discus la un eveniment al diasporei din Italia, însă oamenii l-au huiduit și nu l-au lăsat să vorbească. A fost nevoie de intervenția moderatorilor pentru ca Stoescu să depășeașcă momentul.

Duminică seara, la Roma, a avut loc Sărbătoarea Românilor din Italia. În deschiderea evenimentul, pe scenă a urcat Dan Stoenescu, ministru delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, care a ținut un scurt discurs, potrivit stiripesurse.ro.

Ministrul Stonescu a dorit să transmită un mesaj pozitiv din partea Guvernului, însă reacția spectatorilor nu a fost la fel de pozitivă. "Aș dori să transmit salutul Guvernului României pentru dumneavostră. Vă asigur că Guvernul României vă sprijină și vă respectă", a spus ministrul Dan Stoenescu, moment în care în sală au izbucnit huituielile și fluierăturile.

Moderatorul evenimentul a intervenit, afirmând că este vorba despre un guvern de tehnocrați, nu unul de politicieni.

În cele din urmă, ministrul Stoenescu a reușit să-și ducă la bun sfârșit discursul, îndemnându-i pe românii din Italia să fie uniți și să se implice în politica din peninsulă.