ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Americanii ar putea în curând să mănânce pui crescut în laborator din culturi de celule animale , în loc să fie crescut la o fermă sau într-o instalație, potrivit medicalexpress.

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente-FDA- a anunțat miercuri că puiul ecologic produs de Upside Foods, cu sediul în California, poate fi consumat în siguranță, deși nu este încă aprobat în totalitate pentru vânzare.

„Scopul nostru este de a sprijini inovația în domeniul tehnologiilor alimentare, menținând întotdeauna ca prioritate producția de alimente sigure", a declarat FDA. „Alimentele de uz uman realizate cu celule animale cultivate trebuie să îndeplinească aceleași cerințe stricte, inclusiv cele de siguranță, ca toate celelalte alimente."

Ideea care stă la baza planului de producție al firmei este de a folosi tehnologia de cultivare a celulelor animale pentru a preleva celule vii de la pui, apoi de a crește aceste celule într-un mediu controlat.

Întreprinderea a însoțit FDA prin procesul său de producție, stabilirea liniilor și băncilor de celule, controalele de fabricație și toate componentele și intrările.

Înainte ca produsele sale să fie aprobate pentru vânzare, Upside mai are nevoie de o autorizație de inspecție din partea Serviciului de inspecție și siguranță alimentară al Departamentului pentru agricultură al Statelor Unite (USDA-FSIS) pentru unitatea sa de producție, potrivit FDA. Alimentele în sine vor avea nevoie, de asemenea, de o marcă de inspecție din partea USDA-FSIS.

FDA se coordonează îndeaproape cu USDA-FSIS pentru a se asigura că alimentele vor fi reglementate și etichetate corespunzător.

Directorul executiv și fondatorul UPSIDE Foods, Dr. Uma Valeti, care este și cardiolog, a început afacerea în timp ce lucra pentru Clinica Mayo, cultivând celule cardiace umane într-un laborator.

El a numit noul produs un „moment de cotitură în istoria alimentelor", într-o declarație, potrivit CBS News.

Unitatea din California a companiei poate produce peste 50.000 de kilograme de pui pe an, a relatat CBS News.

Acum, FDA a adăugat că este pregătită să colaboreze cu mai multe firme pentru a dezvolta alimente și procese de producție cu celule animale cultivate.

„Încurajăm firmele să aibă aceste conversații cu noi des și la începutul fazei de dezvoltare a produselor și proceselor, cu mult înainte de a ne face orice prezentare", a declarat FDA.

Mai multe firme care lucrează la diverse alimente care utilizează culturi de celule animale  discută deja cu FDA, potrivit agenției. Printre acestea se numără și alimentele realizate din celule de fructe de mare, pe care FDA le-ar supraveghea în exclusivitate, potrivit CBS News.