ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a anunțat miercuri planurile de elaborare a unui proiect legislativ, care să interzică oricărui partid politic ce pledează pentru „lichidarea statalității și suveranității” țării, inclusiv prin unirea cu România.

Făcând trimitere la cei șapte cetățeni turci expulzați acum două săptămâni din Republica Moldova, Dodon a spus că ar trebui expulzați și cetățenii români, care vin în Republica Moldova și declară deschis că pledează pentru unirea celor două țări, potrivit cotidianul.md.

„Am o întrebare logică: de ce serviciile secrete nu procedează la fel, de exemplu, cu cetățeni români, care vin la Chișinău, blochează drumuri și vorbesc despre lichidarea statalității. Aceștia au venit, au sfidat statalitatea, poliția, au blocat trasee”, a declarat Igor Dodon în carul unei emisiuni de la postul public de televiziune.

De asemenea, președintele este de părere că și deputații români care participă la manifestațiile unioniste din Republica Moldova trebuie declarați „persoana non grata”.
 
Sursa citată amintește că în urmă cu două săptămâni, șapte cetățeni turci, directori și profesori de la liceul Orizont, au fost expulzați din Republica Moldova de către SIS, sub acuzația că ar fi atentat la securitatea țarii.