ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni, 27 februarie a avut loc un cutremur în Marea Neagră, în apropiere de coasta Crimeei. Unul dintre primii care l-a raportat a fost Oleg Krîucikov, consilier al guvernatorului instalat de ruși în regiune, veste care a provocat rapid îngrijorare în Rusia, scriu sursele locale. 

„Locuitorii de pe coasta de sud a Crimeei raportează un cutremur subteran. Potrivit informațiilor preliminare, intensitatea cutremurului este mai mică de trei puncte. Epicentrul se află între Ialta și Alushta. Nu există distrugeri sau victime", a scris el pe canalul său de Telegram.

Potrivit acestuia, epicentrul a fost localizat între Yalta și Alushta. Serviciul de control al situațiilor de urgență al Ministerului pentru Situații de Urgență a declarat că epicentrul a fost localizat la 30 km de Yalta, în direcția Alushta.

Ulterior, stația seismică din Alushta a raportat că la ora 16:25 cutremurul cu o magnitudine de până la 3,0 la epicentru a fost înregistrat în Marea Neagră, la o distanță de 25 km de teritoriul de coastă din Alushta, la o adâncime de 15 km. RIA Novosti a citat seismologi care au declarat că seismul cu magnitudinea de 3,5 a fost înregistrat în Marea Neagră în apropiere de Gurzuf și Alushta.

De asemenea, și în Turcia a avut loc un nou cutremur puternic cu o zi în urmă.

Un cutremur de 5,6 grade Richter s-a produs în estul Turciei, într-o zonă deja afectată de seismele din ultimele săptămâni. Cutremurul s-a produs la ora 12:04, iar epicentrul a fost cartierul Yeșilyurt din Malatya. Acesta a avut loc la o adâncime de 6,96 kilometri. Ulterior, Centrul Seismologic Euro-Mediteranean a revizuit magnitudinea la 5,2. Potrivit ȘtiriPeSurse, primarul din Yesilyurt, Mehmet Cinar, a declarat pentru televiziunea HaberTurk că mai multe clădiri din oraș s-au prăbușit, inclusiv o clădire cu patru etaje în care au fost prinși un tată și o fiică. Cinar a spus că cei doi intraseră în clădirea avariată pentru a-și lua lucrurile.