ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă o moarte fulgerătoare la o persoană tânără, după tiparul deja cunoscut: tromboză și stop cardiac neresuscitabil. Alexa Elena Rizu din Pitești, în vârstă de 23 de ani, a murit din cauza unei tromboze la picioare, urmate de două stopuri cardio-respiratorii în timp ce era transporată de ambulanță. Decesul a survenit la spital, potrivit Ziarului Argeșul

Tânăra era absolventă a Colegiului Național „I.C. Brătianu” din Pitești și studentă la Facultatea de Drept din București, în anul IV, potrivit unei foste profesoare a acesteia, Iudita Dodu Ieremia. Decesul a survenit la două săptămâni și jumătate după ce studenta își serbase cea de-a 23-a aniversare, care avea să fie și ultima. După cum am mai relatat, Universitatea București a înțeles să-și constrângă studenții la vaccinarea cu seruri experimentale, solicitând certificatul Covid pentru accesul fizic la cursuri și examene, precum și în cămine. O parte dintre studenți au contestat deciziile aberante ale Senatului Universității București, mai ales cei de la Drept remarcându-se prin demersuri repetate față de Consiliul Facultății, precum și față de Rectoratul Universității. Se pare că nu toți au ales să lupte, unii au plătit cu propriul corp deciziile politice ale unor conducători abuzivi (care încă nu răspund pentru că „și-au făcut doar datoria”). 

„SE NUMEA ALEXA ELENA RIZU

A absolvit Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, în 2018, clasa a XII-a J, filologie engleză bilingv. Era studentă la Drept, în anul IV. Pe 14 ianuarie împlinise 23 de ani. Pe 31 ianuarie, a plecat dintre noi. Și-a lăsat mama, și-a lăsat prietenii și colegii de facultate și a plecat. Pe holul facultății au rămas doar urmele pașilor ei și o fotografie încadrată de flori și candele. Doamne-Doamne avea nevoie de un înger și a luat-o la El.  Prea devreme, Doamne!”, a scris prof. Iudita Dodu Ieremia, miercuri, pe Facebook.

Potrivit comentariilor la respectiva postare, slujba de înmormântare a avut loc joi, 3 februarie, la ora 11, la biserica din Trivale. Dumnezeu s-o odihnească în pace!