ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adrian Sârbu, creatorul "Știrilor de la ora 5" a fost audiat, vineri dimineața, la sediul central al DIICOT. Alături de fostul mogul al ProTV s-a aflat Sorin Roșca Stănescu.

Amândurora le-a fost adus la cunoștință faptul că sunt învinuiți într-un nou dosar penal. Cei doi sunt acuzați că în 2008 au luat credite de la BRD folosind acte false, informează enational.ro.

Conform procurorilor DIICOT, Adrian Sârbu a luat un credit de patru milioane de dolari, pentru care a girat cu un contract de management încheiat cu un grup de presă internațional.

Patronul cotidianului Gândul și Roșca Stănescu sunt acuzați de înșelăciune, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat. Alături de cei, în dosar mai sunt implicate nume precum Remus Truică, fost șef de cabinet în Guvernul Adrian Năstase, dar și Sorin Popa, fost vicepreședinte BRD.

Prejudiciul se ridică la peste 40 de milioane de euro. 

Adrian Sârbu se află deja în arest, patronul Mediafax Group fiind implicat într-un dosar de evaziune fiscală. Roșca Stănescu se află la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la doi ani și patru luni de închisoare în dosarul Rompetrol.