În Anul Centenarului, președintele Republicii Moldova continuă declarațiile anti-românești și anti-unioniste. Igor Dodon va cere Organizației Națiunilor Unite și Consiliului Europei să-și definească atitudinea față de ceea ce președintele moldovean consideră că ar fi „acțiuni de lichidare a statalității Republicii Moldova, întreprinse de România”. Anunțul a fost făcut miercuri de liderul de la Chișinău,  tot mai deranjat de acțiunile României, despre care spune că reprezintă „riscuri pentru statalitatea R.Moldova”. 
 
Demersul anunțat de Igor Dodon are loc pe fondul semnării, de către 100 de localități de peste Prut, a unor declarații simbolice de Unire cu România, în Anul Centenarului.

„Majoritatea celor prezenți la ședința Consiliului Suprem de Securitate au condamnat vehement acțiunile antistatale și anticonstituționale ale unor organizații, formațiuni politice, aleși locali, care au întreprins acțiuni menite să submineze statalitatea țării noastre și care cheamă la lichidarea statului Republica Moldova. Acest lucru este absolut inadmisibil. În timpul cel mai apropiat mă voi adresa cu o scrisoare către ONU și Consiliul Europei, organizații în care Republica Moldova și România sunt state membre. Atunci cînd un stat vecin, la nivel de organe oficiale de stat, mă refer la unele legi aprobate de Parlamentul din România, întreprind unele acțiuni care prezintă riscuri pentru statalitatea Republicii Moldova, eu vreau să aflu care este poziția partenerilor noștri externi”, a declarat președintele moldovean, conform Radio Chișinău.

Semnatarii declarațiilor de unire cu România trebuie trași la răspundere, întrucât atentează la „statalitatea R.Moldova”, a mai amenințat Dodon, care a subliniat că vrea modificarea legislației penale pentru pedepsirea celor care doresc lichidarea statalității și unirea cu patria-mamă.

El susține că în perioada 24-27 martie „sunt posibile mai multe acțiuni de destabilizare” din partea celor care, în opinia lui, „se acoperă cu mesaje unioniste, dar vor veni la Chișinău să destabilizeze”, notează deschide.md.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews