Un nou număr al revistei „Manifest Românește”, publicație care celebrează spiritul românesc și pune în valoare tradițiile și cultura acestui neam, omagiind diverse personalități ale României, va fi lansat sâmbătă, 2 iunie. Evenimentul este găzduit de  Muzeul Literaturii Române, de la ora 11:00.

Noul număr al revistei „Manifest Românește” aduce publicului întâlnirea cu un dosar special dedicat României Mari, pentru că, așa cum și-a propus tinerii care realizează această publicație, nicio carte de vizită nu este mai convingătoare decât o cultură afirmând, mereu cinstit, spiritul național.

Muzeul Național al Literaturii Române din București vă invită la evenimentul de lansare a unui nou număr din revista Manifest Românește, ce se va desfășura sâmbătă, 2 iunie, între orele 11:00 și 13:00, în grădina Muzeului Național al Literaturii Române din București.

Revista Manifest Românește se constituie într-o publicație națională, al cărei program este reprezentat de întâlnirea dintre maeștri ai artelor (literatură, teatru, cinematografie), ai științelor umaniste (istorie, drept) și tineri studenți din România, care afirmă conștiința nobilă a apartenenței la o Europă a națiunilor.
 
Redacția revistei și Muzeul Literaturii invită tinerii de toate vârstele la o nouă sărbătoare a spiritului, la un dialog sincer între generații. Astfel, revista Manfest Românește poate reprezenta pretextul, cadrul de formare pentru o nouă generație emblematică a culturii românești – o generație autentică, a tinerilor care își pot identifica valorile, speranțele, credința, pentru a începe reconstrucția României. 
 
Nu ratați întâlnirea cu doamna Ileana Vulpescu, cea mai iubită scriitoare a literaturii române, acad. Alexandru Surdu, istoricul Jipa Rotaru și fostul director al ICR, Radu Boroianu, actorii Ioana Pavelescu, Constantin Codrescu și Sergiu Cioiu, maestrul Lucian Bolcaș și profesorii Facultății de Drept a Universității din București Nicolae Volonciu și Jean Andrei. De asemenea, sunt așteptați să participe membri ai vieții academice, personalități ale vieții culturale și studenți din toate domeniile de pregătire universitară, în timp ce gazdă va fi Loreta Popa, remarcabil jurnalist în domeniul culturii.
 
Prezentarea artistică va fi susținută de Sergiu Cioiu, Alin Gheroghișan (Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”), Mihai Năsui (Drept, UB), Alexandrina și Florian Chelu Madeva (Rock Filarmonica Oradea).
 
Împreună cu evenimentul de lansare a unui nou număr al revistei Manifest Românește va avea loc și vernisajul expoziției „Afinități vizuale 1918-2018„ a Georgianei Gîrboan. Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews