ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou număr al revistei „Manifest Românește”, publicație care celebrează spiritul românesc și pune în valoare tradițiile și cultura acestui neam, omagiind diverse personalități ale României, va fi lansat sâmbătă, 2 iunie. Evenimentul este găzduit de  Muzeul Literaturii Române, de la ora 11:00.

Noul număr al revistei „Manifest Românește” aduce publicului întâlnirea cu un dosar special dedicat României Mari, pentru că, așa cum și-a propus tinerii care realizează această publicație, nicio carte de vizită nu este mai convingătoare decât o cultură afirmând, mereu cinstit, spiritul național.

Muzeul Național al Literaturii Române din București vă invită la evenimentul de lansare a unui nou număr din revista Manifest Românește, ce se va desfășura sâmbătă, 2 iunie, între orele 11:00 și 13:00, în grădina Muzeului Național al Literaturii Române din București.

Revista Manifest Românește se constituie într-o publicație națională, al cărei program este reprezentat de întâlnirea dintre maeștri ai artelor (literatură, teatru, cinematografie), ai științelor umaniste (istorie, drept) și tineri studenți din România, care afirmă conștiința nobilă a apartenenței la o Europă a națiunilor.
 
Redacția revistei și Muzeul Literaturii invită tinerii de toate vârstele la o nouă sărbătoare a spiritului, la un dialog sincer între generații. Astfel, revista Manfest Românește poate reprezenta pretextul, cadrul de formare pentru o nouă generație emblematică a culturii românești – o generație autentică, a tinerilor care își pot identifica valorile, speranțele, credința, pentru a începe reconstrucția României. 
 
Nu ratați întâlnirea cu doamna Ileana Vulpescu, cea mai iubită scriitoare a literaturii române, acad. Alexandru Surdu, istoricul Jipa Rotaru și fostul director al ICR, Radu Boroianu, actorii Ioana Pavelescu, Constantin Codrescu și Sergiu Cioiu, maestrul Lucian Bolcaș și profesorii Facultății de Drept a Universității din București Nicolae Volonciu și Jean Andrei. De asemenea, sunt așteptați să participe membri ai vieții academice, personalități ale vieții culturale și studenți din toate domeniile de pregătire universitară, în timp ce gazdă va fi Loreta Popa, remarcabil jurnalist în domeniul culturii.
 
Prezentarea artistică va fi susținută de Sergiu Cioiu, Alin Gheroghișan (Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”), Mihai Năsui (Drept, UB), Alexandrina și Florian Chelu Madeva (Rock Filarmonica Oradea).
 
Împreună cu evenimentul de lansare a unui nou număr al revistei Manifest Românește va avea loc și vernisajul expoziției „Afinități vizuale 1918-2018„ a Georgianei Gîrboan.