Procurorii DNA au pus un nou sechestru pe averea lui Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este acuzat că i-ar fi dat fostului primar din Ploieşti, Iulian Bădescu, o vilă de un milion de lei pentru un contract de sponsorizare a echipei de baschet Asesoft.

Potrivit unui comunicat al DNA,citat de Agerpres, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Sebastian Ghiță pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit, spălare de bani, precum și față de Iulian Bădescu, pentru luare de mită, abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit.

De asemenea, procurorii au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de Sebastian Ghiță.

În cauză, procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin lui Ghiță și Bădescu până la concurența sumei de 3.533.600 lei.

Pe 7 iulie, procurorii DNA Ploiești au deschis un nou dosar penal pe numele deputatului Sebastian Ghiță și a fostului primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, faptele având legătură cu mituirea edilului în schimbul obținerii unei finanțări de la bugetul local pentru clubul sportiv susținut de Ghiță.