ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DNA au pus un nou sechestru pe averea lui Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este acuzat că i-ar fi dat fostului primar din Ploieşti, Iulian Bădescu, o vilă de un milion de lei pentru un contract de sponsorizare a echipei de baschet Asesoft.

Potrivit unui comunicat al DNA,citat de Agerpres, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Sebastian Ghiță pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit, spălare de bani, precum și față de Iulian Bădescu, pentru luare de mită, abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit.

De asemenea, procurorii au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de Sebastian Ghiță.

În cauză, procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin lui Ghiță și Bădescu până la concurența sumei de 3.533.600 lei.

Pe 7 iulie, procurorii DNA Ploiești au deschis un nou dosar penal pe numele deputatului Sebastian Ghiță și a fostului primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, faptele având legătură cu mituirea edilului în schimbul obținerii unei finanțări de la bugetul local pentru clubul sportiv susținut de Ghiță.