ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Știința tocmai a demonstrat că inima deține memorie. Potrivit experților, inima umană conține o rețea neuronală intrinsecă, emite un câmp electromagnetic structurat și coerent și demonstrează mecanisme sinaptice, biochimice și geometrice de codificare a informațiilor - comparabile cu centrele de memorie din creier.

În Frontiers Neuroscience, cercetătorii au documentat peste 40.000 de neuroni încorporați în peretele inimii. Aceștia formează ganglioni, dau dovadă de plasticitate sinaptică și funcționează cu un grad de autonomie considerat odată exclusiv al creierului.

Sistemul nervos cardiac intrinsec (ICNS) este capabil de procesare senzorială, de codificare a memoriei pe termen scurt și de comunicare bidirecțională cu creierul. Neuronii cardiaci exprimă acetilcolină, noradrenalină și dopamină - aceiași neurotransmițători utilizați în memoria hipocampală. Ei învață, se adaptează și își amintesc.

Studiile revizuite de experți arată că neuronii din inimă sunt organizați în ganglioni, susținuți de scheletul glial, conțin microtubuli (legați de coerența cuantică) și codifică memoria prin intermediul modelelor vibraționale cu faza blocată - oglindind mecanismele de memorie spațio-temporală bazate pe creier.

Inima emite un câmp magnetic de până la 5 000 de ori mai puternic decât cel al creierului, care se extinde până la 2 metri, poate fi măsurat prin magnetocardiografie (MCG) și este modulat de starea emoțională. Acest câmp este structurat, nu aleatoriu, și comunică semnale coerente către creier prin intermediul căilor aferente. Forma sa de undă nu codifică doar ritmul, ci și starea afectivă.

Studii de caz revizuite de experți arată că primitorii moștenesc trăsături specifice donatorului: pofte alimentare, tendințe emoționale, chiar și scrisul de mână. Un copil de 8 ani a început să viseze că a fost ucis - detaliile corespundeau cu cauza morții donatorului. O altă femeie a dezvoltat pofte pentru nuggets de pui și bere - nu le-a consumat niciodată înainte, dar donatorul ei le-a iubit pe amândouă. Aceste cazuri sfidează neuroștiința standard, dar se aliniază cu modelele câmpului de memorie cardiacă.

Inima acționează ca o arhivă de câmp morfogenetic. Neuronii cardiaci stochează identitatea prin rezonanță blocată în fază. Vindecarea este restaurarea semnalului. Acest model îmbină neurocardiologia, biofotonica, neuroștiința fractală și dinamica câmpurilor.

Așadar, inima este un organ inteligent din punct de vedere neurologic, structurată electromagnetic și capabilă din punct de vedere funcțional de memorie.