ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Comisiei pentru Valori Mobiliare și Bursă (SEC), Gary Gensler, a eliminat din versiunea publică a calendarului său mențiunea unei întâlniri cu fostul secretar de stat Hillary Clinton și detalii cheie ale unei întâlniri cu donatorul democrat miliardar George Soros, potrivit foxnews.

Calendarul public al lui Gensler arată că a avut doar o întâlnire cu personalul pe 7 august 2021, în timp ce în calendarul său privat apare o întâlnire cu Clinton, potrivit unei analize Fox News Digital. Iar pe 20 august 2021, calendarul său public enumeră o întâlnire cu Soros, dar a ascuns ordinea de zi a întâlnirii, care, conform calendarului său privat, arată că era pentru a discuta despre un articol de opinie pe care magnatul de afaceri intenționa să îl scrie în Wall Street Journal.

Calendarul privat al lui Gensler, care dezvăluie discrepanțele, a fost obținut de grupul de supraveghere Energy Policy Advocates și împărtășit cu Fox News Digital. Grupul a reușit să obțină înregistrările interne doar după ce a intentat un proces împotriva SEC în baza Freedom of Information Act.

În ultimele zile, în jurul datei la care Fox News Digital a contactat SEC, agenția a actualizat calendarul public al lui Gensler pentru a include întâlnirea acestuia cu Clinton din august 2021. Până nu mai departe de miercuri, calendarul public nu includea întâlnirea, iar copiile arhivate ale paginii web din aprilie enumeră, de asemenea, doar o întâlnire cu personalul.

Un purtător de cuvânt al SEC a răspuns mai întâi la o solicitare de informații spunând că în calendarul public figurează întâlnirea cu Clinton. Când i s-a trimis o captură de ecran a calendarului care arăta că întâlnirea cu Clinton nu era listată, purtătorul de cuvânt a răspuns spunând că agenția actualizează calendarele „din când în când" atunci când descoperă că ceva lipsește sau este inexact.

Gensler, fost director executiv al Goldman Sachs și oficial al administrației Obama, a fost directorul financiar al campaniei prezidențiale a lui Clinton în 2016. Senatul l-a confirmat la conducerea SEC în aprilie 2021, la scurt timp după ce președintele Joe Biden l-a selectat pentru această funcție de profil înalt.

Copii arhivate ale calendarului public al lui Gensler arată, de asemenea, că SEC a ascuns în septembrie 2021 întâlniri cu președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, din California, și cu consultantul Minyon Moore, cu sediul la Washington, D.C., un fost oficial al Casei Albe. Calendarul public a fost actualizat acum pentru a arăta și aceste întâlniri.

Între timp, la 6 septembrie 2021 - la aproximativ două săptămâni după întâlnirea dintre Gensler și Soros - Wall Street Journal a publicat un articol de opinie scris de Soros. Calendarul privat al lui Gensler, dar nu și calendarul său public, precizează că scopul întâlnirii din 20 august a fost "re: WSJ op-ed".

În articol, Soros a criticat marele manager de active BlackRock pentru că a lansat produse de investiții pentru clienții chinezi, aplaudând în același timp politicile de mediu ale companiei. În cele din urmă, Soros a susținut că Congresul ar trebui să adopte o legislație care să acorde mai multă autoritate de reglementare SEC, deja puternică.

Faptul că până și George Soros îi reproșează iubitului progresist BlackRock o gafă lașă este frapant - chiar dacă a adus laudele necesare și tribale pentru campania cu adevărat dăunătoare a BlackRock "ESG" (mediu, social și guvernanță) pentru a impune agenda lor comună "climatică" în SUA, o agendă care, de asemenea, face deliciul Chinei", a declarat pentru Fox News Digital Chris Horner, un avocat care reprezintă Energy Policy Advocates. „Faptul că se pare că Soros a primit sfaturi de la Gary Gensler cu privire la apelul mega-donatorului pentru mai multe puteri ale SEC, ca urmare a acestui fapt, este cu adevărat uimitor."

„Acest lucru acreditează și mai mult îngrijorarea larg răspândită că Gensler politizează profund o comisie presupus independentă", a spus Horner. „Poate că nu cu mult timp în urmă a fost "Farul progresist" al lui Hillary Clinton, dar Gary Gensler este acum președintele SEC, iar calendarul său indică faptul că știa scopul întâlnirii. Pare important să știm a cui a fost ideea, de ce, ce s-a spus aranjând-o și prin ce canal".

Purtătorul de cuvânt al SEC a declarat că Gensler nu a cerut niciodată nimănui să „redacteze sau să prezinte" vreun articol de opinie, dar nu a vrut să comenteze agenda întâlnirii cu Soros.

„Faptul că acest lucru și consultarea lui Gensler cu Hillary au fost șterse din versiunea publică a calendarului său este, sincer, cel mai puțin surprinzător aspect al acestei situații", a continuat Horner.

„SEC le-a spus mai întâi celor de la Energy Policy Advocates că doar calendarele publicate în mod public vor primi", a continuat el. „Energy Policy Advocates a contestat acest lucru, subliniind că aceste versiuni aseptizate, postate de obicei la câteva luni după ce au fost publicate, nu au fost cu siguranță produse din memorie, iar grupul a dorit originalele. Aici vedeți motivul pentru care aceste versiuni interne au fost curățate."
 
 Gensler s-a confruntat cu critici puternice din partea grupurilor de afaceri și a legislatorilor republicani pentru că a promovat politici progresiste, inclusiv o regulă de divulgare a informațiilor privind clima care ar obliga companiile cotate la bursă să împărtășească datele privind emisiile de carbon și alte informații privind clima.

Reprezentanții. Bill Huizenga, republican din Michigan, și Andy Barr, republican din Kentucky, doi dintre cei mai importanți membri republicani din Comisia pentru servicii financiare din Camera Reprezentanților, au introdus luna aceasta o lege care ar limita capacitatea SEC de a solicita astfel de informații privind clima.

„Creatorii americani de locuri de muncă sunt supuși unui atac constant din cauza abordării de reglementare cu mână grea a Comisiei pentru Valori Mobiliare și Bursă sub conducerea lui Gary Gensler", a declarat Huizenga pentru FOX Business la 1 decembrie.

„Nicăieri acest lucru nu este mai evident decât dorința clară a SEC de a extinde masiv cerințele de dezvăluire. O astfel de extindere nu numai că ar dăuna economiei noastre, dar ar avea un impact negativ asupra micilor întreprinderi și ar face mai dificilă pensionarea sigură din punct de vedere financiar a investitorilor."