ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un ofițer al Forțelor Aeriene ale SUA și-a dat foc în fața ambasadei Israelului din Washington în semn de protest față de războiul din Gaza, scrie Daily Mail.

Aaron Bushnell, în vârstă de 25 de ani, a fost spitalizat în stare critică duminică după ce și-a dat foc în fața ambasadei. Pompierii au declarat că acesta a suferit „răni care îi pun viața în pericol”. ACTUALIZARE: Spitalul unde era internat a anunțat decesul ofițerului Armatei SUA.

O înregistrare video oribilă a incidentului (VIDEO mai jos) îl arată pe Bushnell explicând motivele actului său extrem de protest în timp ce se apropia de clădire și striga „Free Palestine!” iar corpul său era cuprins de flăcări. Focul a ars mai mult de un minut înainte ca poliția și personalul de securitate să reușească să îl stingă. În acest timp un membru al serviciului de securitate al Ambasadei Israelului ținea corpul arzând sub cătarea pistolului. FOTO:

Aviatorul în serviciul activ este un inginer DevOps cu sediul în San Antonio, Texas, potrivit profilului său de pe LinkedIn. El se prezenta ca având „abilități foarte bune de comunicare” și „prosperând în medii de echipă”. 

Bushnell își urma studiile de licență în inginerie software și este certificat CompTIA Security+, o acreditare care indică faptul că are abilitățile de bază pentru a îndeplini funcții de securitate de bază și pentru a urma o carieră în domeniul securității IT.

Se pare că a fost crescut într-o familie creștină devotată și chiar a lucrat pentru Paraclete Press, o editură creștină de cărți și muzică din Massachusetts, unde mama sa încă lucrează, potrivit site-ului companiei. Tatăl său deține o companie de construcții.

Înregistrarea video arată modul în care Bushnell s-a apropiat de ambasada israeliană puternic păzită de pe International Drive din DC, duminică, cu puțin înainte de ora 13.00. El era în uniformă de luptă și vorbea la o cameră de filmat pe un selfie-stick.
 
„Numele meu este Aaron Bushnell”, a spus el în fața camerei. „Sunt un membru activ al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite și nu voi mai fi complice la genocid”.

„Sunt pe cale să mă angajez într-un act de protest extrem, dar în comparație cu ceea ce au trăit oamenii din Palestina din mâinile colonizatorilor lor, nu este deloc extrem.

Asta este ceea ce clasa noastră conducătoare a decis că va fi normal.”.
 
Atenție! Imagini șocante!   ACTUALIZARE: Imaginile au fost șterse de pe Twitter. Găsiți mesajul său chiar de dinainte de a-și da foc mai jos (VIDEO 1). În timp ce unii polițiști încercau să-i salveze viața stingând flăcările, un membru al serviciului de securitate al Amabsadei Israelului ținea corpul în flăcări sub cătarea pistolului (VIDEO2):