ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un veteran al poliției din California, cu o vechime de aproape 30 de ani, a demisionat din cauza mandatului de vaccinare din San Jose, în timp ce poliția continuă să se lupte cu o lipsă cronică de personal. 

 
 
"În primul rând, este credința mea religioasă. De asemenea, cred că mi s-a dat posibilitatea de a alege ce să fac cu corpul meu", a declarat sergentul David Gutierrez după ce a demisionat din Departamentul de Poliție din San Jose în acest weekend, a relatat KPIX. 

 
 
 
 
Gutierrez a petrecut 23 de ani în cadrul Departamentului de Poliție din San Jose, lucrând ca detectiv de omucideri, investigator de afaceri interne și supervizor de patrulare, înainte de a se pensiona în 2019. El s-a întors apoi în poliție ca ofițer de rezervă. 

Gutierrez a lucrat sâmbătă în ultima sa tură la departament și a declarat că a trimis luni o scrisoare managerului orașului în care denunță mandatul de vaccinare al orașului, care le cere angajaților orașului să prezinte dovada vaccinării sau să obțină o scutire medicală. Cei care nu se conformează riscă măsuri disciplinare, cum ar fi concedierea.

"Acțiunea disciplinară este atunci când ai făcut ceva greșit", a declarat Gutierrez, potrivit NBC Bay Area. "Nu am făcut nimic greșit - făcând o alegere de a nu fi vaccinat, de ce ai fi sancționat disciplinar?".

Gutierrez a adăugat că nu este anti-vaccinist și că, mai degrabă, s-ar fi testat săptămânal în loc să impună vaccinul sau să obțină o scutire medicală. 

"Nu sunt anti-vaccin. Nu le spun oamenilor: 'Nu ar trebui să îl faci'. Dar când vine vorba de corpul meu, este alegerea mea ce vreau să pun în corpul meu", a spus Gutierrez.

El și-a trimis scrisoarea de demisie înainte de termenul limită de 30 septembrie al orașului pentru ca angajații să se vaccineze și a declarat că și mai mulți ofițeri ar putea părăsi locul de muncă în contextul în care departamentul se confruntă deja cu probleme de deficit de personal. 

"Suntem deja în deficit de personal și nu ne putem permite să pierdem mai mulți", a spus Gutierrez.

"Dacă renunță la ofițerii de poliție care sunt aici de cinci ani, 10 ani, 15 ani, poți angaja pe altcineva, dar nu vei angaja totuși acea experiență", a adăugat el.

Un audit recent care a examinat ultimii 10 ani ai departamentului de poliție a constatat că forța de ordine s-a bazat foarte mult pe orele suplimentare în timp ce se luptă cu lipsa de personal. 

Aproximativ 200 de ofițeri din cadrul departamentului au cerut până în prezent scutiri, multe dintre acestea fiind în scopuri religioase. Dar primarul democrat, Sam Liccardo, spune că mandatul de vaccinare funcționează în general și nu anticipează un exod din poliție. 

"Acest lucru este cu siguranță pentru protecția membrilor individuali ai echipei orașului nostru. Dar este, de asemenea, în mod critic, pentru siguranța întregii noastre comunități, deoarece știm, evident, că primii respondenți sunt acolo interacționând cu publicul în fiecare zi", a declarat Liccardo, potrivit KPIX.