ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cercetător militar chinez a depus un brevet pentru un vaccin COVID-19 înainte ca virusul să fie declarat pandemie globală, potrivit Daily Mail.

Yusen Zhou, care a lucrat pentru Armata Populară de Eliberare, a depus actele în numele partidului politic chinez la 24 februarie 2020, potrivit ziarului The Australian.  Această dată a fost la doar cinci săptămâni după ce China a confirmat pentru prima dată transmiterea coronavirusului la om. 

De asemenea, se spune că Zhou ar fi "lucrat îndeaproape" cu oamenii de știință de la Institutul de Virusologie din Wuhan (WIV), inclusiv cu Shi Zhengli - directorul adjunct al laboratorului, renumit pentru cercetările sale asupra coronavirusului la lilieci.  Relația lor este de natură să întărească speculațiile conform cărora virusul provine din laborator și că autoritățile din China știau că acesta se răspândea între oameni cu mult înainte de a alerta comunitatea internațională. 

Zhou a murit în mod misterios la mai puțin de trei luni după ce a depus brevetul. New York Post susține că moartea sa a fost raportată doar într-un singur raport al presei chineze, în ciuda faptului că era unul dintre cei mai proeminenți oameni de știință ai țării. 

Zhou lucrase anterior la cercetări legate de instituții americane, inclusiv de Universitatea din Minnesota și de Centrul de sânge din New York, potrivit ziarului. 

Frustrarea față de China a crescut săptămâna aceasta după ce Beijingul a declarat că nu va participa la nicio altă investigație a Organizației Mondiale a Sănătății. Biden a reproșat Chinei în anunțul său privind noua analiză a serviciilor de informații, făcând apel la aliați să ajute "să preseze China să participe la o anchetă internațională completă, transparentă și bazată pe dovezi și să ofere acces la toate datele și dovezile relevante".