ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Agent Green a convins Holzindustrie Schweighofer să își păstreze intacte pădurile virgine și seculare rămase. Anunțul a fost făcut chiar de de ONG-ul Agent Green, care a luat parte la negocieri.

10 ani de negocieri întrerupte au fost necesari între Holzindustrie Schweighofer și Gabriel Păun, fondatorul Agent Green până astăzi, când firma austriacă a decis în sfârșit să facă studii pentru a-și evalua propriile păduri. Acolo unde vor fi identificate dovezi științifice că au mai rămas păduri virgine, cvasivirgine și seculare, compania va înceta permanent orice lucrări silvice pentru a proteja flora și fauna, scrie ONG-ul.

Holzindustrie Schweighofer deține 14.666 de hectare de păduri în județele Hunedoara, Gorj, Valcea, Prahova, Buzau, Vrancea, Neamt si Suceava. Toate aceste păduri vor fi evaluate în următoarele luni de experți propuși de Agent Green. Acolo unde vor fi identificate păduri seculare, păduri virgine și cvasivirgine vor fi realizate studii care vor sta la baza amendării amenajamentelor silvice aflate în derulare spre a oferi protecție totală pădurilor.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews