ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un pasager aflat la bordul unui avion privat a reușit să aterizeze aeronava pe un aeroport din Florida, deși nu avea experiență de pilotaj, după ce pilotului i s-a făcut rău în timpul zborului. Pasagerul a fost surprins pe o înregistrare audio în timp ce îi spunea controlorului de trafic aerian că „habar nu are” cum să piloteze avionul, informează The Guardian.

Administrația Federală a Aviației (FAA) investighează incidentul, care a avut loc marți după-amiază. Într-un comunicat, FAA a precizat că la bordul avionului Cessna 208 cu un singur motor se aflau doi pasageri în momentul în care pilotul a suferit o „posibilă (?!) problemă medicală”. Unul dintre pasageri a manevrat cu succes avionul privat spre aeroportul internațional din Palm Beach.
 
Potrivit înregistrării audio furnizate de LiveATC.net, pasagerul a informat serviciul de control al traficului aerian: „Sunt într-o situație gravă. Pilotul meu nu mai este coerent, iar eu habar nu am cum să pilotez avionul”. AUDIO via Daily Mail:
 
Întrebat despre starea pilotului, pasagerul a răspuns: „Este incoerent. Este în stare de inconștiență”.
 
Controlorul de trafic aerian l-a întrebat pe pasager unde se află. Acesta a răspuns: „Habar nu am. Văd coasta Floridei în fața mea, dar nu știu.”

„Încercați să urmăriți coasta, fie spre nord, fie spre sud”, a spus controlorul. „Încercăm să vă identificăm coordonatele.”
 
După patru minute, pasagerul a întrebat: „M-ați reperat? Nici măcar nu reușesc să pornesc ecranul de navigație. Are toate informațiile pe el. Oare știți cum se face asta?”
 
În cele din urmă, serviciul de control al traficului aerian a reușit să identifice avionul, care se afla în apropierea orașului Boca Raton, iar un controlor de trafic aerian, pe nume Robert Morgan, l-a ghidat pe pasager în timpul coborârii. Mai jos, un VIDEO cu aterizarea lină:
 
Daily Mail oferă mai multe informații despre Robert Morgan, arătând că, deși nu pilotase niciodată acel model de avion, acesta și-a scos rapid la imprimantă un desen cu cabina pilotului, cu ajutorul căruia a reușit să-i explice pasagerului ce să facă.