ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patronul celebrului lanț de restaurante din București ”La Mama”, Cătălin Mahu, susține că a concediat toți străinii pe care îi avea angajați. Mahu a explicat că nu mai vrea sub nicio formă să angajeze nepalezi sau alți asiatici pentru că nu se spală pe mâini, iar pentru ei a trăi la un loc cu gândacii este un mod de viață, scrie Știripesurse.

„Nu mai vreau să angajez asiatici. În primul rând pentru că diferența civilizațională este enormă între noi și ei. Eu cred că am depășit momentul în care să trebuiască să învăț pe cineva să se spele pe mâini. Oamenii aceștia trebuie întâi învățați să se spele pe mâini. Sunt un dezastru.

Pentru ei, a trăi cu un gândac e parte din viața lor normală! I-am cazat pe acești oameni în locații scumpe doar pentru a fi sigur că nu există ploșnițe, gândaci - cu care ei nu au o treabă să trăiască, dar eu am.

Și îmi dau seama că modul lor de a gândi este fundamental diferit de al nostru. În plus, nici nu sunt mai ieftini sau mai muncitori. Eu cred în forța de muncă românească”, a mai spus Cătălin Mahu.

Cătălin Mahu susține că are planuri de extindere cu restaurantele și va angaja 100 de români, pe lângă cei 200 de angajați pe care îi are deja.

”În restaurantele noastre am decis acum câteva luni să luăm oameni doar din piața românească. Dacă nu dăm șanse forței de muncă din România, va pleca afară și ne vom plânge că pleacă. Pentru noile locații pe care urmează să le deschidem, vom avea nevoie de aproximativ 100 de angajați.

Pentru aceasta, colaborăm cu școlile de meserii și angajăm și persoane cu dizabilități, pentru că trebuie să întoarcem comunității binele pe care îl primim”, spune Cătălin Mahu, proprietarul lanțului de restaurante La Mama.