ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vineri, un plic suspect a ajuns la Ambasada României din Paris. Plicul conține un praf alb, potrivit știripesurse.

Poliția franceză a descins la fața locului, blocând toate activitățile și a oferit personalului diplomatic instrucțiuni de securitate. 

Conținutul plicului a fost trimis de autorități la analize amănunțite în laboratoare de specialitate.

Conform surselor citate, cu o zi în urmă, premierul Nicolae Ciucă s-a aflat la Paris și a ținut o conferință de presă chiar în sediul ambasadei române, acolo unde le-a transmis românilor din diaspora că îi așteaptă acasă, subliniid totuși, faptul că nu vor găsi aceleași condiții bune de viață ca și în Franța:
 
„Nu vreau să transform mesajele în unele de natură stereotipică în care să vă spunem de fiecare dată: vă așteptăm acasă! Sigur că vă așteptăm acasă. Știu că vă doriți să veniți acasă, nu au fost mulți dintre cei cu care am putut să intru în dialog să-mi spună că nu se gândesc să nu se întoarcă acasă, dar când vor să se întoarcă acasă spun așa: să avem infrastructura pe care o avem aici, să avem condiții de educație pentru copiii noștri așa cum sunt aici, să beneficiem de servicii medicale cum beneficiem aici, să beneficiem de posibilități de deschidere a unei afaceri așa cum beneficiem aici și așa mai departe. Deci, am înțeles condițiile pe care trebuie să le îndeplinim, ori condițiile astea le putem face, desigur, cu ce ne-am asumat acasă, dar și cu sprijinul dumneavoastră. Este foarte mare nevoie”, a declarat Nicolae Ciucă.