ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un fost ofițer de poliție din Georgia care a fost investigat pentru o postare religioasă pe rețelele de socializare în care susținea că "nu există" căsătoria între homosexuali a declarat că s-a simțit presat să demisioneze după ce i s-a spus că ar putea fi concediat pentru că și-a împărtășit convingerile, potrivit FoxNews.

Jacob Kersey, în vârstă de 19 ani, care a demisionat din cadrul Departamentului de Poliție Port Wentworth la începutul acestei luni, a declarat pentru Fox News Digital că a fost pus în concediu administrativ plătit pe 4 ianuarie după ce a refuzat să elimine postarea de pe Facebook pe care a făcut-o cu privire la credința sa creștină despre căsătorie.

„Dumnezeu a conceput căsătoria", a scris Kersey în postarea care a fost semnalată de superiorii săi în urma „unei plângeri anonime", potrivit unei scrisori de notificare din 13 ianuarie, raportată pentru prima dată de Daily Signal și furnizată către Fox News Digital. „Căsătoria se referă la Hristos și la biserică. De aceea nu există căsătoria homosexuală".

Kersey nu a fost concediat în urma investigației, dar a spus că a decis să demisioneze deoarece i s-a spus că ar putea fi concediat pentru viitoarele postări pe rețelele de socializare pe care alții le consideră ofensatoare. El a spus că a vorbit cu o firmă de avocatură despre o posibilă acțiune în justiție.

În scrisoarea sa către Kersey, maiorul Bradwick Sherrod a explicat că, deși ancheta departamentului privind postările sale pe rețelele de socializare „nu a găsit suficiente dovezi pentru a stabili o încălcare a vreunei politici", postările sale referitoare la „clase protejate", cum ar fi comunitatea LGBTQ, „ar putea ridica îngrijorări rezonabile cu privire la obiectivitatea dvs. și la îndeplinirea sarcinilor dvs. de serviciu atunci când este implicat un membru sau un presupus membru al comunității LGBTQ+".

„Așa cum am discutat anterior, vă reamintim că, dacă orice postare pe oricare dintre platformele dvs. de socializare sau orice altă declarație sau acțiune vă face incapabil să vă îndepliniți și să fiți văzut ca fiind capabil să vă îndepliniți slujba într-un mod corect și echitabil, ați putea fi concediat", se arată în scrisoare.

De asemenea, maiorul i-a reamintit lui Kersey că mariajul între persoane de același sex este legal în Georgia și în SUA, în urma deciziei Curții Supreme din 2015 în cauza Obergefell vs. Hodges.
 
 „Nu am făcut nimic greșit, iar ei mi-au spus asta", a declarat Kersey despre o întâlnire pe care a avut-o ulterior cu conducerea departamentului. „Acesta este motivul pentru care nu m-au concediat. Au vrut să mă întorc la muncă, dar încercau să creeze o nouă politică a departamentului care să mă împiedice să spun ceva care cineva, undeva, ar putea considera ofensator".

El a declarat că i s-a spus că poate posta citate directe din Scriptură, dar nu și interpretarea sa asupra lor.

„Acesta este un precedent atât de periculos: că, dacă ești în afara serviciului, în timpul tău liber, că poți spune orice - chiar și ceva religios, chiar și ceva la biserică - dacă cineva undeva se simte ofensat, poți fi concediat pentru asta", a spus el.

Kersey, care a precizat că de șapte ani realizează un podcast în care își exprimă opiniile, a declarat că șeful său a comparat postarea sa cu cea a unei persoane care folosește o insultă de tip N-word. El a decis pe 18 ianuarie că trebuie să demisioneze pentru a evita concedierea inevitabilă și un potențial pericol. „Nu mă simțeam încrezător că, dacă voi ieși pe străzi și voi aplica legea, personalul meu de comandă mă va susține", a spus el. „Este pur și simplu o muncă prea periculoasă pentru a face asta. Și nu mi s-a părut înțelept să mă întorc la muncă în aceste condiții. Cred că dacă îți compromiți integritatea, credința și convingerile religioase și credința pentru a câștiga, atunci ai pierdut, iar eu pur și simplu nu am putut face asta", a adăugat el.
 
Kersey a declarat că alți ofițeri din cadrul departamentului i-au comunicat în privat sprijinul lor și nu îi învinovățește că nu l-au apărat în mod public.

„Înțeleg perfect de ce alți ofițeri nu vor să vorbească", a spus el. „Sunt un tânăr de 19 ani, singur. Nu am prea multe responsabilități financiare, așa că sunt capabil să vorbesc împotriva acestui lucru, deoarece singurul lucru pe care îl am de pierdut cu adevărat este slujba mea."

El este mai îngrijorat de ceea ce ar putea însemna astfel de politici pentru ofițerii care au mult mai mult de pierdut.

„Nu vorbim aici despre Canada, Rusia sau China", a spus Kersey. „Vorbim despre Statele Unite; și chiar și în cadrul Statelor Unite, nu vorbim despre California sau New York. Vorbim despre Georgia". El a spus că mulți l-au contactat pentru a-și exprima „neîncrederea absolută că așa ceva se întâmplă în America și că se întâmplă în Georgia". Kersey a spus că a dezvoltat un respect și o admirație pentru poliție atunci când aceasta „aducea adesea liniștea" în familia sa în timp ce el creștea într-un cămin destrămat.

El și-a amintit că mulți dintre ofițerii implicați în problemele domestice ale familiei sale se dădeau peste cap pentru a arăta bunătate față de el când era copil, ceea ce, a spus el, „a făcut o diferență atât de mare în viața mea la o vârstă foarte tânără". Aceste interacțiuni l-au inspirat în cele din urmă să devină el însuși ofițer atunci când a ajuns la vârsta potrivită, a spus el.
 
„M-am alăturat departamentului de poliție și, timp de peste opt luni, am auzit numai lucruri bune despre munca mea", a spus el. „Oamenii nu aveau decât lucruri bune de spus despre munca mea ca ofițer de poliție".