ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou exemplu de manipulare pe Facebook a avut loc zilele trecute, după ce mai mulți preoți, surprinși la cumpărături, au fost împroșcați cu noroi într-o postare pe rețeaua de socializare.„Popii au dat iama în cașcaval și cârneturi. Huooo breee, că e post”, a scris, un internaut, încântat parcă de faptul că i-a prins cu cărucioarele pline de mâncare, pe slujitorii Bisericii. 
 

Realitatea era cu totul alta, deși răul fusese făcut. Victor Niță, cel care a postat mesajul cu pricina, avea să revină, la scurtă vreme, cu o rectificare, cerându-și scuze și anunțând că a șters mesajul denigrator, după ce a aflat că produsele din cărucioarele preoților erau destinate copiilor nevoiași. „Am postat două fotografii cu niște preoți în Auchan care aveau coșuri pline cu cașcavaluri și mezeluri. Am primit mesaje de la persoane care spun că îi cunosc și care au afirmat că acele produse erau pentru copii cu nevoi. În acest caz, am onoarea să îmi cer scuze public. Totodată, am șters postarea”, a explicat Victor Niță.
 

Printre cei incriminați în mesajul cu „Huoooo” se află părintele Ioan Danci. Văzându-se pus la zid pentru vina de a fi încercat să ajute pe alții,  extrem de mâhnit, preotul a scris, pe contul său de Facebook, următorul mesaj: „În prima fază m-am întristat tare, am plâns de durere. Ajung să îmi fie frică să fac bine, oare?! Mereu vă îndemn aici...Dacă nu poți să faci binele, cel puțin nu face rău! Am intrat și eu în acest magazin pentru copii și oamenii săraci, să îi bucurăm, să îi hrănim cu ajutorul dumneavoastră. Uitați cum cred alții că suntem? Doamne, ai milă de sufletul acestui om rătăcit! Iartă-l și luminează-i mintea să poată vedea și binele în lumea aceasta! Să ne rugăm pentru el și să nu judecăm niciodată, cu atât mai mult după aparențe”. 


Gestul românului care s-a grăbit să arunce cu piatra, de a-și cere scuze public pentru greșeala sa, a primit un răspuns, impresionat, din partea preotului Ioan Danci. „Haideți să iertăm, să uităm și să binecuvântăm! Eu te iert fratele meu și Dumnezeu să te ierte! Bucurie și pace”, a scris părintele pe Facebook.