ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un preot de la Mănăstirea bucureșteană Radu Vodă a mers în Dubai pentru a oficia în comunitatea românească rânduielile și slujbele bisericești prilejuite de praznicul Învierii Domnului, informează Basilica.
 
Astfel, Protosinghelul Iachint Vardianu a slujit,  în misiunea desfășurată în perioada 21 aprilie – 1 mai 2019, în limba română în biserica ortodoxă a comunității siriene, care poartă hramul Bunei Vestiri și care se află în cartierul Jebel Ali.
 
Potrivit Părintelui Iachint Vardianu, în noaptea Sfintei Învieri aproximativ 800 de persoane au mers în biserica comunității siriene pentru a primi lumină și pentru a participa la Sfânta Liturghie. Printre ortodocșii români s-au aflat și credincioși greci, sârbi și ruși.
 
Pe lângă programul liturgic specific Săptămânii Pătimirilor, părintele protosinghel a oficiat Taina Botezului pentru un prunc născut în urmă cu două luni și a onorat invitația mai multor credincioși de a le sfinți locuințele.