ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un preot din comuna Drăghiceni, județul Olt, a reușit să facă ceea ce pentru alții poate  părea imposibil: a renovat casa unor copii orfani în doar opt zile. Cunoscut pentru acțiunile de binefacere, părintele a mobilizat oamenii din comunitate, care au răspuns imediat apelului său. Și care au muncit cu mic cu mare, au cumpărat materialele, altele au fost donate, iar în urmă cu opt zile s-au pus pe treabă, miercuri, 8 august, proiectul fiind gata.  Părintele a făcut marele anunț pe contul său de Facebook: „Azi, 8 august 2018, eMISIUNEA „Visuri la cheie” în varianta noastră s-a încheiat!
 
Mulțumesc celor cu INIMI și MÂINI de AUR care au fost alături de mine în acest proiect. Vă iubesc și rămâneți alături de mine și la viitoarele proiecte!”

Numele lui este Ion Iagăru, preot paroh la biserica din curtea Spitalului Municipal Caracal. El este cel care a pornit un proiect pentru o familie greu încercată din comuna Drăghiceni.
 
Trei copii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani, rămași doar în grija mamei după ce tatăl lor a murit anul trecut din cauza unei boli cumplite, l-au impresionat pe preotul care s-a decis să le renoveze casa, informează observator.ro.
 
Familia care a primit ajutorul preotului este foarte săracă, spune și directorul școlii din localitate, prof. Adriana Budulan, menționând că pentru copii s-au mai făcut acte caritabile și la nivelul școlii. Mama și cei trei copii minori nu beneficiază nici de ajutor social, însă băieții, a spus profesoara, sunt cuminți și niciodată nu s-au plâns, notează adevărul.ro.
 
În plus, copiii au aflat că se  vor bucura și de o tabără organizată de pretul Ion Iagăru cu ajutorul semenilor generoși, de care beneficiază zeci de alți copii nevoiași. 

Nu este pentru prima dată când preotul Ion Iagăru organizează și duce la bun sfârșit astfel de proiecte.

Preotul a mai ajutat și alte familii nevoiașe și chiar a construit o capelă pentru românii care locuiesc în Vidin (Bulgaria).