ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Radu Bogdan Diaconu avea 44 de ani și a făcut infarct în camera de hotel în care era cazat, în urmă cu două zile, scrie Ziarul de Iași.

Unul dintre cei mai iubiți preoți misionari ai Iașului a trecut la cele veșnice. Este vorba despre parintele Diaconu Radu Bogdan, slujitor al Bisericii „Sfinții Atanasie și Chiril”, de lângă Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” fiind un ghid spre Dumnezeu pentru credincioșii de toate vărstele și un duhovnic desavârșit pentru cei care au venit să ceară iertare, de-a lungul timpului, în Casa Domnului, scrie sursa citată.

Dornic să împărtășeasca din tainele creștinismului, acesta s-a dedicat și activitații pedagogice, predând tinerilor care urmează cursurile Seminarului Teologic din Chișinău.

Trupul neînsuflețit al părintelui Radu Bogdan Diaconu a fost adus astăzi la Iași și la Biserica Sfinții „Atanasie și Chiril" - în spatele Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa"-  unde va rămâne până duminică, la ora 12:00.

„Părintele Radu se întoarce acasă pentru totdeauna! (...) Toți cei care vreți să aprindeți o lumânare, ori să vă luați rămas bun, trebuie să știți că îl găsiți de azi în casa Domnului, pe care a iubit-o nespus și a slujit-o.

Duminică, în jurul prânzului, vom respecta dorința părintelui Radu, și-l vom duce în comuna Dumbrăveni, județul Suceava, pentru a se odihni de-a pururi în satul său natal.

Slujba de înmormântare va avea loc luni, începând cu ora 9: 00, la Biserica „Nașterea Maicii Domnului”, când îl vom conduce pe ultimul drum pe părintele Radu!

Viață veșnică în iertare și lumină, prieten drag!”, a transmis un apropiat al părintelui, Bogdan Crucianu, director al Casei de Cultură a Studenților Iași și Consilier Local la Primăria Municipiului Iași.