ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dezvăluirile făcute dumincă seara la Antena 3 de Vlad Cosma, care arată modul în care ar fi ajuns mai mulți procurori să fie promovați și cum s-ar fi falsificat probe în cazul mai multor oameni politici, nu au rămas fără reacții.

Preotul greco-catolic Chris Terheș, președinte al Coaliției Românilor din SUA, a scris pe contul său de socializare că DNA a trecut de la „grup infracțional organizat” la cel de „organizație teroristă”.


Într-o postare pe pagina sa de Facebook Chris Terheș acuză faptul că, sub șefial ui Kovesi, DNA  a avut obiective politice clare, că a controlat și subminat puterea democratic aleasă. Mai mult, spune Chris Terheș, DNA s-a comportat asemenea teroriștilor ținând cont de faptul că a răspândit informații false, s-a folosit de șantaj, manipulare și amenințări. Aducând în sprijinul afirmației sale legea care descrie în ce constă terorismul, Chris Terheș lansează următoarea întrebare: „Care e diferența între a lua ostatic un avion, și a obliga guvernul unei țări să facă anumite lucruri, ori a deschide dosare penale, și a obliga liderii politici să facă ce vrei?”

”DNA a trecut de la grup infracțional organizat la cel de organizație teroristă. Acesta, sub conducerea lui Kovesi, are clar obiective politice, de control sau subminare a puterii democratice alese legitim în Romania, folosindu-se în acest scop de forță, răspândire de informații false, propagandă, șantaj, manipulare, amenințari asemenea teroriștilor.

Legea 535/2004 descrie pe larg în ce constă terorismul și cum se manifestaă acesta.

Astfel, art. 1 spune:

"Terorismul reprezintă ansamblul de acțiuni și/sau amenințări care prezintă pericol public și afectează securitatea națională, având urmatoarele caracteristici: a) sunt savârșite premeditat de entități teroriste, motivate de concepții și atitudini extremiste, ostile față de alte entități, împotriva cărora acționează prin modalități violente și/sau distructive; b) au ca scop realizarea unor obiective specifice, de natură politică; c) vizează factori umani și/sau factori materiali din cadrul autorităților și instituțiilor publice, populației civile sau al oricărui alt segment aparținând acestora; d) produc stări cu un puternic impact psihologic asupra populației, menit să atragă atenția asupra scopurilor urmărite."

Fiecare dintre aceste 4 puncte sunt valabile în cazul DNA.

"Articolul 2 Faptele săvârșite de entitățile teroriste sunt sancționate potrivit prevederilor prezentei legi, dacă îndeplinesc una dintre următoarele condiții: a) sunt săvârșite, de regulă, cu violență și produc stări de neliniște, nesiguranță, teamă, panică sau teroare în rândul populației; b) atentează grav asupra factorilor umani specifici și nespecifici, precum și asupra factorilor materiali; c) urmăresc realizarea unor obiective specifice, de natură politică, prin determinarea autorităților statului sau a unei organizații internaționale să dispună, să renunțe sau să influențeze luarea unor decizii în favoarea entității teroriste."


 
Care e diferența între a lua ostatic un avion, și a obliga guvernul unei țări să facă anumite lucruri, ori a deschide dosare penale, și a obliga liderii politici să facă ce vrei?

Toate dezvăluirile demonstrează ca Kovesi este capul unei rețele teroriste care a dorit să ia ostatic statul român.

DIICOT-ul ar trebui să aresteze întregul DNA dat fiind ca acesta a devenit organizație teroristă care, se vede clar, atentează la siguranța statului român”,  a scris preotul Terheș.