ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia de azi a CCR e „mic copil” pe lângă decizia ce va veni mâine peste România, Kovesi, în calitate de Procuror General al României, având partea ei de vină cu privire la ce va fi decis mâine. Acesta este mesajul postat miercuri, în ziua în care CCR a decis că președintele Iohannis trebuie să emită decretul de revocare a șefei DNA, de preotul român Chris Terheș, slujitor român al Bisericii Catolice din Statele Unite. 
 
Mai precis, Terheș se referă la decizia pe care o va anunța joi Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cazul plângerii depuse contra României de cetățeanul saudit Abd al Rahim al-Nashiri și al plângerii lui Zayn al-Abidin Muhammad Husayn, alias Abu Zubaydah, contra Lituaniei, cu privire la predarea lor către presupuse centre de detenție secrete ale CIA. Al-Nashiri susține că România a permis CIA să îl dețină în secret pe teritoriul său și să îl supună torturilor și diverselor forme de abuz fizic și mental. Care este legătura dintre acest caz ajuns la CEDO și șefa DNA? O spune preotul Chris Terheș: Laura Codruta Koveși, pe vremea când era Procuror General al României, a iscălit cu nume propriu că în România nu au fost astfel de închisori și nu s-au comis astfel de abuzuri. Ulterior, Senatul SUA a confirmat că aceste închisori au existat și în România.


Publicăm mai jos textul postat pe Facebook de preotul Chris Terheș:

„Curtea Europeana a Drepturilor Omului va pronunta pe data de 31 mai 2018, ora 10:00am la Strasbourg, decizia in cazul Al Nashiri v. Romania (no.33234/12) care are legatura cu inchisorile secrete ale CIA care au fost in Romania. Printre altele, Al Nashiri acuza ca a fost „rapit” de CIA si dus intr-o astfel de inchisoare in Romania, unde a fost torturat, supus la tratamente inumane, abuzuri fizice si psihice, ceea ce incalca atat Constitutia Romaniei cat si CEDO.

Grav este ca, din multiple surse, Laura Codruta Kovesi, cand a fost Procuror General al Romaniei, a iscalit cu nume propriu ca in Romania nu au fost astfel de inchisori si nu s-au comis astfel de abuzuri. Ulterior, Senatul SUA a confirmat ca inchisori au fost si in Romania. In cazul in care Romania pierde acest proces, iar CEDO spune ca Al Nashiri a fost torturat, inseamna ca Kovesi a fost complice la tortura si a tainuit-o.

Dupa ce Kovesi a distrus DNA-ul, iar Coldea si Maior au compromis SRI-ul, daca Romania pierde maine procesul la CEDO, Kovesi cu Coldea si Maior au compromis si CIA”.
 
Reamintim că existența închisorilor secrete CIA ( așa numitele Black Holes) în România și în alte state rămâne un subiect sensibil, în condițiile în care Bucureștiul a fost un aliat puternic al Statelor Unite.

Un raport al Consiliului Europei prezentat în 2006 confirma existența unui centru secret de detenție al CIA în România, în cadrul programului Agenției Centrale de Informații de "extrădări extraordinare" vizând suspecți de terorism. În decembrie 2011, organizația Amnesty International a cerut României să redeschidă investigația privind centrul de detenție al CIA, după ce presa internațională a dezvăluit că închisoarea ar fi fost în București.

În octombrie 2013, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care cerea autorităților române declanșarea rapidă a unei anchete "independente, imparțiale, detaliate și eficiente" privind implicarea României în programul închisorilor CIA