Nici amenzile, nici sentința definitivă a justiției nu par să îl sperie pe primarul UDMR din Harghita, care sfidează statul român. Pe clădirea primăriei din Mădăraș, condusă de UDMR-istul Bíró László, drapelul Ungariei continuă să fluture bine-mersi.
 
În ciuda faptului că a fost amendat de două ori și există deja o sentință definitivă, primarul UDMR din comuna Mădăraș refuză în continuare să dea jos drapelul Ungariei arborat permanent pe sediul primăriei, scrie Dan Tanasă pe blogul său. Primarul UDMR din Mădăraș, Bíró László, a fost amendat în 2013 cu 2.500 de lei, respectiv 9.000 de lei, de prefectul județului Harghita pentru faptul că a arborat drapelul Ungariei pe sediul Primăriei Mădăraș. Biro a contestat cele două amenzi însă a pierdut definitiv ambele procese.

În plus, Biro a pierdut definitiv un al treilea proces prin care a fost obligat să îndepărteze de pe sediul primăriei toate drapelele arborate, cu excepția drapelului României și al UE.

Mai multe detalii AICI.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews