ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie, care se apropie de un sistem de tip credit social, se folosește de orașul Wolverhampton pentru a testa o nouă aplicație care va oferi recompense persoanelor care fac exerciții fizice și mănâncă sănătos, scrie ReclaimTheNet. 

Participanții la proiectul pilot vor primi un dispozitiv de încheietură și o aplicație care le va oferi recomandări personalizate de sănătate, cum ar fi să mănânce legume și să meargă mai mult pe jos. Utilizatorii vor obține puncte pe care le vor putea încasa în schimbul unor recompense de consum, cum ar fi bonuri de masă, bilete la parcuri tematice și reduceri la cinematograf.
 
 
Programul face parte din efortul Biroului pentru îmbunătățirea sănătății și disparități (OHID) de a utiliza tehnologia pentru a îmbunătăți sănătatea și a preveni afecțiunile.

„Acest proiect-pilot este o oportunitate interesantă de a vedea cum putem da oamenilor posibilitatea de a face schimbări sănătoase în stilul lor de viață și aș încuraja toți adulții din Wolverhampton să se prezinte și să își înregistreze interesul", a declarat Sajid Javid, secretarul pentru sănătate și asistență socială la vremea declanșării proiectului-pilot.

„Participarea ne va ajuta să înțelegem mai bine modul în care recompensele pot contribui la motivarea oamenilor pentru a face mici ajustări în viața lor de zi cu zi, care vor avea un impact pozitiv de durată asupra sănătății lor".

„Vreau să facilităm oamenilor alegerile sănătoase, iar Biroul pentru îmbunătățirea sănătății și disparități duce mai departe agenda noastră de uniformizare a sănătății în întreaga țară."