ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Manifestanții #REZIST  pregătesc un nou protest pentru vineri, 17 august, pentru a „comemora” represiunea împotriva manifestanților de vinerea trecută. Așa reiese dintr-un anunț postat pe pagina de Facebook creată special și intitulată „DEMOCRAȚIA MOARE ÎN GAZE ȘI BASTOANE!”

„Vineri 17 august se împlinește o săptămână de la momentul în care, la protestul diasporei, am asistat stupefiați la atacul revoltător pe care forțele dirijate politic ale jandarmeriei l-au pornit asupra cetățenilor pașnici. Potrivit datelor oficiale din 11 august, ordinul de dispersare a pieței a fost dat la ora 23:11 iar 452 de persoane au necesitat îngrijiri medicale. Acestora li se adaugă cei care au dezvoltat simptome ulterior și au căutat ajutor medical în zilele următoare. Ne întâlnim la ora 22:45 pentru a putea comemora în tăcere momentul când a început represiunea împotriva manifestanților. Este nevoie să fim cel puțin 452 de persoane care să purtăm măști (chirurgicale sau pentru zugrăvit) și să reamintim lumii că democrația moare în România în gaze și bastoane", potrivit unui anunț postat pe pagina de Facebook a evenimentului.