Un psiholog îi IMPLORĂ pe români să nu mai plece pentru a munci în străinătate. Banii vin cu prețul VIEȚII copiilor voștri

Fenomenul migrației românilor în străinătate nu este unul din nou. În ultimii ani se estimează că peste patru milioane de concetățeni de-ai noștri au plecat în pribegie.
Din păcate, în urma lor rămân, adeseori, familii destrămăte, copii fără părinți și multă suferință.
Potrivit situației prezentate de Direcția Protecția Copilului, la finele anului 2012, erau înregistraţi în evidenţele autorităţilor, un număr total de 79.901 copii cu părinţi plecaţi la muncă în afară României. Dintre aceștia, 41% erau complet lipsiți de grija părintească: 22.993 copii aveau ambii părinți plecați în afară, iar 9.991 proveneau din familii în care părintele unic susținător era plecat.
Psihologul Maria Verdi îndeamnă tinerii să se gândească bine înainte de a-și părăsi copiii pentru a face bani și spune că micuții au nevoie de afecțiune, nu de lucruri materiale.
Un copil preferă să petreceți mai mult timp cu el, un timp de mai bună calitate, decât să-i oferiți lucruri valoroase material. Sunt urmașii noștri, tot ce sădim în mintea lor, acel aspect vom culege. Noi, părinții, suntem primele lor modele. Dacă plecăm din această țară în număr cât mai mare, cine va construi aici? Cum schimbăm ceva aici dacă muncim afară?
Vârsta la care copilul este abandonat de părinți este foarte importantă.
"La vârste fragede, nevoile copilului sunt puține, dar foarte importante. Se bucură pentru jucărie, pentru dulcele adus, dar va avea o mare carență afectivă. El are nevoie de părinți, de familie. Siguranța, iubirea și prezența părinților costruiesc atașamentul securizant pentru copilul și viitorul adult”, declară psihologul Maria Verdi.
Lipsa mamei destabilizează, iar lipsa tatălui creează insecuritate, afirmă specialistul. Maria Verdi îi roagă pe părinți să petreacă mult timp cu copiii lor.
"Păstrarea legăturii afective cu cei dragi, comunicarea cu ei, susținerea totală (în plan fizic, psihic, emoțional, spiritual) sunt vitale și celor plecați, în egală măsură celor rămași aici. Copilul rămas cu un singur părinte în țară sau cu tutori are nevoie să știe că este important, că este iubit, are nevoie să fie înțeles, nu doar controlat. Are nevoie de timp petrecut cu părinții. Păstrați legătura și hrăniți relația cu ei nu doar cu bani și lucruri materiale. Concediile sau revenirile transformați-le în sărbătoare. Asigurați-l pe copilul vostru că lipsiți doar o perioadă, că sunteți alături de el, că munciți pentru ca el să aibe un viitor mai bun”, a spus ea.
Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect

Deranj mare la Budapesta, după ce noile manuale turcești de istorie pentru liceu conțin hărți medievale în care Ungaria nu apare deloc pe hartă

Bill Gates s-a sucit: Apocalipsa Climatică NU mai vine!

Patrioata Simona Halep și-a schimbat țara cu Franța ca să plătească taxe mai mici

Aruncă-l pe Goe din tren!

ONU A BETONAT FUNDAȚIA GULAGULUI DIGITAL. Se cere Vaccinarea Universală și Poliția Internetului. Doar 11 țări s-au opus declarației privind ”Prevenirea, Pregătirea și Răspunsul în caz de Pandemie” (PPPR)

Ce conțin Documentele Pfizer? Dr. Naomi Wolf prezintă: "Cea mai mare crimă împotriva umanității din istorie: 11 dezvăluiri din documentele Pfizer despre vaccinuri" - VIDEO TRADUS ÎN ROMÂNĂ
Recomandările noastre

Dracul Globalist încearcă să domolească Focul pentru ca Broscuța să ațipească la loc în Ceaun

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (2)