ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tragică pierdere în lumea medicală cernăuțeană. S-a stins subit din viață medicul chirurg cernăuțean Mihai Șeremet, originar din localitatea Costiceni, nordul Basarabiei. Medicul a decedat la vârsta de 52 de ani din cauza unui stop cardiac, au anunțat colegii săi, informează Bucpress.

„Cu durere în suflet, vă aducem la cunoștință că pe data de 15 mai, la vârsta de 52 de ani, a încetat să mai bată inima medicului chirurg Mihai al lui Ion Șeremet, doctor în științe medicale, o persoană minunată și foarte bună, cu un simț incredibil al umorului. Este o pierdere tragică pentru familia sa, pentru familia noastră medicală și pentru pacienții pe care i-a ajutat. Clinica noastră este profund afectată de această pierdere. Ne mândream, îl iubeam și îl respectam pe Mihai. Transmitem sincere condoleanțe familiei și ne alăturăm durerii lor. Ne este greu să credem și să acceptăm ceea ce s-a întâmplat. Lumina și memoria sa vor trăi veșnic. Mihai Șeremet va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre”, se spune într-un comunicat publicat de Centrul Vascular de Vest.

Mihai Șeremet a fost un chirurg endocrinolog de înaltă calificare, care a ajutat peste 1000 de pacienți cu diverse patologii ale glandei tiroide. A fost printre primii medici din Ucraina care a introdus metodele de diagnosticare și tratament minim-invazivă a nodulilor tiroidieni.

Deținea titlul de Doctor în Științe Medicale și a publicat peste 200 de lucrări în reviste de prestigiu din Ucraina, Republica Moldova, Germania, România, Austria și nu numai. Are 6 monografii și 14 brevete de invenție. În 2016 a devenit membru al Uniunii Medicale Balcanice, mai precizează sursa citată.