ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cartea lui Bill Gates „Cum să prevenim următoarea pandemie" (publicată în 2022) a fost scrisă cu convingerea fermă că viitoarele pandemii reprezintă cea mai mare amenințare la adresa omenirii și că supraviețuirea depinde de strategiile globale de pregătire pentru pandemii. Acesta este un rezumat fantastic al „operelor literare” cu substrat știițifico-fantastic” ale lui Bill Gates, realizat de Dr.Angela Spelsberg și Dr.Ulrich Keil pentru TheEpochTimes pe care îl traducem pentru cititorii ActiveNews.

Făcând referire la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), la instituții universitare precum Johns Hopkins, la organismele centrale de conducere ale producătorilor de vaccinuri, de exemplu, Gavi, Coaliția pentru inovații în materie de pregătire pentru epidemii (CEPI) și la organisme de cercetare precum Institute for Health Metrics and Evaluation, el face apel la națiunile lumii nu doar să prevină o viitoare catastrofă similară cu COVID-19, ci și să eradicheze toți microbii asociați cu bolile infecțioase respiratorii.

De fapt, eu văd o oportunitate nu doar de a preveni ca lucrurile rele să se întâmple, ci de a realiza ceva extraordinar: eradicarea unor întregi familii de virusuri respiratorii. Acest lucru ar însemna sfârșitul coronavirusurilor precum COVID - și chiar sfârșitul gripei", a scris Gates.

Agenda politică în joc

Impactul politic al cărții este imens. Agenda lui Gates a fost încorporată în Declarația liderilor G20 de la Bali din noiembrie 2022. Într-un viitor tratat privind pandemiile, toate țările se vor angaja să se pregătească la nivel mondial pentru pandemii, adică să aplice în mod nesăbuit strategii esențial totalitare de reținere virală (de exemplu, „zero COVID") cu orice preț, așa cum s-a văzut până de curând în China. În acest scop, tehnologiile de supraveghere digitală joacă un rol esențial, în special certificatele digitale.

Agenda lui Gates provoacă numeroase întrebări:

Virusurile ucigașe apar de nicăieri?
Este cu adevărat plauzibil să presupunem că omenirea va fi chinuită de acum încolo de pandemii?

Cartea prezintă o imagine îngrozitoare: amenințarea constantă a virusurilor ucigașe. Gates descrie virusul SARS-CoV-2, care s-a abătut brusc asupra lumii. În interpretarea sa, modelele matematice au demonstrat în mod clar creșterea exponențială a epidemiei de coronavirus, pornind de la ipoteza că fiecare persoană era susceptibilă din cauza lipsei globale de imunitate împotriva noului virus. Argumentul său ignoră toți ceilalți factori.

Dezbaterea științifică privind o posibilă origine de laborator de la Institutul de Virusologie din Wuhan (WIV) a fost redusă în grabă la tăcere și catalogată drept „teorie a conspirației" în februarie 2020, în cadrul unei ample campanii mediatice orchestrate de Peter Daszak, președintele EcoHealth Alliance. EcoHealth Alliance a primit subvenții de mai multe milioane de dolari timp de mai mulți ani de la institute guvernamentale din Statele Unite (SUA), cum ar fi Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), și subvenții de la Fundația Bill și Melinda Gates, pentru a cerceta potențiali viruși pandemici. Printre acestea se numără cercetările îngrijorătoare privind obținerea de funcții - cercetări care modifică transmisibilitatea sau patogenitatea virusurilor.

Jurnalistul de investigație Paul Thacker a dezvăluit în 2021 că EcoHealth Alliance a sprijinit WIV cu 600.000 de dolari.

O lipsă de cunoștințe despre testare

Folosind COVID-19 ca exemplu, cartea încearcă să convingă cititorul că agenda de pregătire pentru pandemii este necesară pentru însăși supraviețuirea noastră. Gates afirmă că măsuri îndrăznețe și radicale, cum ar fi închiderile, carantina, izolarea, regulile de mascare, distanțarea, testarea frecventă asimptomatică RT-PCR sau a antigenului, precum și campaniile și obligativitatea de vaccinare în masă au împiedicat prăbușirea sistemelor de sănătate și milioane de decese cauzate de COVID-19 în întreaga lume. Cartea nu reușește să abordeze efectele negative ale pregătirii pentru pandemii; ea trece cu vederea deteriorarea condițiilor sociale și de sănătate în urma acestor măsuri.

Gates pare să ocolească evaluarea critică a ratelor extrem de variabile de mortalitate a cazurilor de COVID sau de mortalitate a infecției (pdf) în diferite grupuri de populație, a lipsei de beneficii, dar și a daunelor substanțiale ale închiderilor, ale obligativității  de mascare, ale RT-PCR în masă sau ale screening-ului antigenic (pdf) în populațiile fără simptome.

Afirmațiile lui Gates cu privire la validitatea testului PCR sunt tulburătoare: „Cu excepția cazului în care proba este contaminată, este puțin probabil ca un test PCR să vă dea un fals pozitiv - dacă rezultatul spune că sunteți infectat, aproape sigur sunteți - dar uneori poate returna un fals negativ, ceea ce înseamnă că spune că sunteți liber și curat chiar dacă nu sunteți". Și: „Deocamdată, testele PCR rămân standardul de aur în ceea ce privește acuratețea."

Aceste afirmații dezvăluie o ignoranță uimitoare în ceea ce privește știința testelor.

De mult timp, știm că acuratețea unui test depinde de circumstanțe. Screeningul în masă în populații sănătoase, în care se așteaptă ca prevalența bolii să fie scăzută, va produce multe rezultate fals pozitive. Utilizarea testului RT-PCR ca instrument de screening în populație este problematică, în principal pentru că un rezultat pozitiv al testului nu poate face o discriminare fiabilă între boala infecțioasă simptomatică și asimptomatică, purtătorii neinfecțioși sau persoanele care s-au recuperat după infecție. Prin urmare, de unul singur, acest test nu este potrivit (pdf) pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 sau a bolii COVID-19. Rezultă că numărarea rezultatelor pozitive ale testului RT-PCR ca „incidență" a COVID-19 contravine normelor de bună practică clinică (BPC), la fel ca și înregistrarea cazurilor de deces survenite în termen de 28 de zile de la un test pozitiv ca decese COVID-19.

Lipsa de înțelegere a datelor privind mortalitatea

De ce nu sunt evaluate răspunsurile la pandemie ale diferitelor țări prin compararea ratelor anuale de mortalitate totală ajustate în funcție de vârstă?

În carte, Gates oferă cifre de la Institutul pentru Metrici și Evaluare în Sănătate (IHME) care estimează pentru 2021 estimări cumulate la nivel mondial ale numărului de decese cauzate de COVID-19. Acest lucru dă impresia că s-a făcut un efort pentru a se apropia de numărul inițial (martie 2020) de >40 de milioane de decese cauzate de COVID-19 proiectat de echipa de intervenție COVID-19 de la Imperial College, în detrimentul integrității metodologice.  Pentru a obține o estimare imparțială a impactului pandemiei asupra populațiilor din diferite țări, mortalitatea totală anuală este o măsură esențială, în special în țări precum Germania, care dispun de registre cuprinzătoare ale populației Este deosebit de relevant să analizăm mai întâi cifrele privind mortalitatea totală în 2020, când nu au fost utilizate vaccinurile COVID-19.

Odată cu introducerea programelor de vaccinare în masă la începutul anului 2021, pot fi evaluate efectele vaccinurilor și influențele pe termen lung ale intervențiilor non-farmaceutice (NPI) asupra tendințelor anuale ale mortalității totale.

Este posibil ca țările cu restricții  dure să nu se descurce mai bine

Studiile privind mortalitatea din toate cauzele au arătat că țările cu politici draconice de izolare nu s-au descurcat mai bine în comparație cu țările cu strategii mai puțin restrictive. De exemplu, se observă o creștere semnificativă din punct de vedere statistic (pdf) a mortalității totale începând cu 2021 în Germania și în alte țări care aplică măsuri de amploare împotriva pandemiei. Gates ajunge și la alte afirmații nefondate; de exemplu, efectele pozitive ale închiderii școlilor. De fapt, el ignoră în totalitate efectele unor măsuri de anvergură, cum ar fi închiderile de școli și universități, precum și restricțiile de acces la asistență medicală - și, în consecință, izolarea socială, întreruperea activității, șomajul, sărăcia și malnutriția - care au influențat negativ evoluția bolii severe COVID-19 și mortalitatea totală.

Japonia și obligativitatea vaccinării 

Gates scrie: „Beneficiul măștilor a fost acum dovedit în întreaga lume". Din nou, această afirmație nu ține cont de dezbaterea științifică din literatura de specialitate publicată care contestă mandatele privind măștile. Încă din primul capitol, „Învățați din COVID", Gates pare să își asume rolul de judecător mondial al țărilor suverane:„Nu-mi place să insist asupra eșecurilor, dar unele sunt prea evidente pentru a fi ignorate. Deși există și exemple pozitive, majoritatea țărilor au gestionat cel puțin unele aspecte ale răspunsului lor la COVID în mod defectuos". Gates evidențiază Japonia ca fiind „o țară care s-a descurcat deosebit de bine" în ceea ce privește presupusele reguli  pentru măști - deși, de fapt, nu au existat regulile respective, pașapoarte de vaccinare sau alte restricții severe în caz de pandemie pentru rezidenții care locuiesc în Japonia, în afară de o strategie strictă de control la frontieră.

Suedia: un NPI slab, dar un număr redus de decese

Gates denigrează Statele Unite pentru un răspuns dezastruos al Casei Albe la pandemia din 2020 și pentru cel mai grav eșec de a „nu reuși niciodată să facă testele corect" și denigrează Suedia pentru că nu a aplicat măsuri de izolare. Miliardarul Gates mustră aspru guvernul democratic suedez pentru decizia sa de a nu încălca drepturile civile. De exemplu, închiderea școlilor nu a fost considerată adecvată sau benefică în Suedia. Țara a anunțat încă de la început că purtarea măștilor de protecție era opțională și, foarte devreme, Suedia a abdicat de la regulile de carantină și izolare. Spre deosebire de punctul de vedere al lui Gates, Suedia nu a cunoscut un fiasco, ci, în realitate, a prezentat doar jumătate din numărul de decese cauzate de COVID-19 în comparație cu Michigan, de exemplu, care are o populație și o structură socio-economică similare.
 
Cartea ignoră în mod sistematic constatările și observațiile empirice, cum ar fi tendințele mortalității totale în Suedia, în cazul în care acestea subminează afirmațiile lui Gates. Mortalitatea din toate cauzele în Suedia a fost ușor crescută în 2020, dar nu și în 2021, când a apărut un exces de mortalitate semnificativ din punct de vedere statistic în Germania. De altfel, Suedia face parte dintre țările cu cea mai mare speranță de viață din lume, cu unul sau doi ani mai mare decât Germania și mult mai mare decât SUA.

Pentru fiecare nou virus pandemic, un nou vaccin în 6 luni?

Gates admiră profund dezvoltarea rapidă și autorizarea de urgență a noilor vaccinuri cu ARNm. Pentru Gates, sponsor al dezvoltării vaccinului COVID-19, calitatea studiilor pivotale sau a supravegherii de reglementare pare să iasă din discuție. În opinia sa, toate procesele de producție au decurs extrem de bine; siguranța și eficacitatea vaccinurilor sunt dincolo de orice îndoială. De aici decurge apelul său pentru pregătirea vaccinului, ceea ce înseamnă că nu trebuie să treacă mai mult de șase luni între apariția/detectarea unui nou virus pandemic în anii următori și implementarea vaccinului cu ARNm ajustat. În această perioadă scurtă, 16 miliarde de doze de vaccin nou vor fi disponibile, asigurând două injecții pentru fiecare ființă umană din întreaga lume, de la copilărie până la bătrânețe.

Cererea lui Gates de producere a vaccinurilor cu „viteză de război" pune în pericol bunele practici clinice de cercetare și dezvoltare a vaccinurilor, care necesită studii controlate randomizate pe scară largă (faza III) cu o perioadă de urmărire suficientă pentru a demonstra eficacitatea și siguranța fiecărui nou vaccin. Problemele critice și necunoscutele legate de vaccinurile ARNm Covid-19 nu sunt menționate. În schimb, Gates îl asigură pe cititor că „chiar dacă testele de vaccinare au trebuit să fie accelerate în timpul COVID... standardele de siguranță și eficacitate nu s-au schimbat... chiar și în grupuri precum femeile însărcinate". Această afirmație este extrem de discutabilă, deoarece nu există date fiabile privind siguranța vaccinurilor cu ARNm covid-19 în timpul sarcinii. Chiar și entuziastul susținător al vaccinării, Gates, trebuie să recunoască faptul că nu s-a demonstrat că vaccinurile cu ARNm Covid-19 interzic răspândirea infecției.

În opinia miliardarului filantrop, investiția de 20 de miliarde de dolari a guvernului american care a intrat în producția de vaccinuri COVID-19 „pentru a ajuta la avansarea diferitelor candidați la vaccinuri" a fost mai mult decât rentabilă. Viziunea lui Gates este de a crea un vaccin universal pentru coronavirusuri, cu potențialul de a acționa împotriva unor viruși care nu există încă. Dar de ce ar trebui să se fabrice noi vaccinuri pentru fiecare nou virus sau variantă nouă, dacă există deja în populație o imunitate naturală largă împotriva virusului și a variantelor sale? Și care ar trebui să fie raționamentul care stă la baza alocării unor resurse uriașe pentru cercetări necontrolate privind câștigul de funcționalitate îngrijorător?

Perspicacitatea comercială vândută drept filantropie

Gates ar trebui să se întrebe dacă nu cumva face un serviciu omenirii „prescriind" o pregătire pentru pandemii care exclude categoric orice posibilitate de examinare științifică. Este foarte îngrijorător faptul că un magnat de miliarde de dolari este capabil să vândă perspicacitatea comercială drept filantropie și să domine - prin intermediul Fundației Bill și Melinda Gates - sănătatea mondială, OMS, Banca Mondială, ONG-urile, actuala declarație G20 și agendele de politici de sănătate din numeroase țări (pdf), inclusiv tratatul global privind pandemia, care este în prezent în curs de elaborare.

Consecințele autoproclamatei sale „lupte" trebuie recunoscute și analizate, precum și implicarea experților, instituțiilor, comitetelor directoare și organizațiilor mondiale care depind de banii săi. În plus, politicienii responsabili și mass-media trebuie să fie cercetați pentru legăturile lor cu Gates și cu organizațiile sale, deoarece influența sa este profundă. Persoanele care au suferit din cauza NPI sau a asistenței medicale și de îngrijire inaccesibile trebuie să primească despăgubiri adecvate - în mod explicit, numeroasele persoane care au fost rănite de vaccinurile COVID-19.
 
Se pare că, totuși, de curând, Gates și-a schimbat poziția cu privire la vaccinurile cu ARNm. Vorbind la o conferință a Institutului Lowy din Australia la 23 ianuarie 2023, Gates a declarat: „Vaccinurile actuale nu blochează infecțiile. Nu sunt largi - astfel încât atunci când apar noi variante, pierzi protecția - și au o durată foarte scurtă, în special la persoanele care contează, care sunt persoanele în vârstă". Este deconcertant faptul că Gates omite orice mențiune a dovezilor științifice substanțiale privind daunele grave cauzate de vaccinurile COVID-19.