ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cercetătorii de la unul dintre cele mai cunoscute institute pediatrice din SUA au descoperit că după difuzarea primelor episoade ale serialul „13 Reasons Why", numărul sinuciderilor în rândul adolescenților a crescut brusc.

Serialul „13 Reasons Why”, despre o adolescentă care își pune capăt zilelor, difuzat în 2017, a provocat un val de sinucideri printre minori, scrie evz.ro

Jeffrey Bridge și echipa sa de la Nationwide Children’s Hospital din Ohio au analizat statisticile oficiale ale suicidurilor între 1 ianuarie 2013 și 31 decembrie 2017 (180.665 de morți în total).

Potrivit calculelor lor, vârful sinuciderilor la americanii cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani după difuzarea serialului pe canalul Netflix începând cu luna martie 2017.

Luna aprilie 2017 a cunoscut cea mai mare rată a sinuciderilor la această categorie de vârstă din întreaga perioadă de cinci ani analizată, potrivit studiului publicat în Jurnalul Academiei americane de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului.
 
În total, autorii studiului apreciază la „195 numărul morților suplimentare prin suicid la tinerii cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, între 1 aprilie și 31 decembrie 2017, ca urmare a difuzării serialului”, adică o creștere de aproape 29%.