ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SRI a intervenit, luni, de urgență la Ambasada israelului din București, acolo unde un bărbat ar fi încercat să-și dea foc. Acesta ar fi fost nemulțumit că nu a fost primit în audiență, informează Știripesurse.

"Astăzi, 3 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 14 Poliție au fost sesizați, de către Serviciul Român de Informații, cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să se autoincendieze*

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, în cauză fiind identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cetățean străin.

Anterior sosirii polițiștilor, acesta a fost imobilizat de către Brigada Antitero a Serviciului Român de Informații.

De asemenea, lucrători din cadrul Serviciului Român de Informații, care asigurau securitatea instituției, au procedat la stingerea incendiului, fiind provocate distrugeri la un afiș de pe ușa, fără a fi înregistrate alte pagube materiale ori de altă natură.

La acest moment, activitățile sunt în desfășuare.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 14 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul", precizează Poliția Capitalei.

Pe lângă trupele Serviciului Român de Informații, sunt și jandarmi și polițiști la fața locului.

Potrivit primelor informații, atacatorul, un cetățean sirian, a fost prins și este în custodia SRI. Bărbatul avea în borsetă o sticlă, cu o substanță inflamabilă se pare, pe care a aruncat-o spre ușa ambasadei. În acel moment au intervenit trupele speciale, care l-au pus la pământ pe atacator.