ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de angajați ai Sistemului de Sănătate Henry Ford (HFHS) din Detroit au intentat un proces în care susțin că cerința Sistemului ca întregul personal să se vaccineze cu serurile experimentale Covid le încalcă dreptul constituțional la integritate corporală, informează Reuters.

Aproximativ 50 de asistenți medicali, doctori și alți angajați ai HFHS au depus luni o plângere la tribunalul federal din Detroit, afirmând că directiva le cere să aleagă între a se expune la un vaccin nou și potențial dăunător și a renunța la cariera lor în domeniul sănătății.

Reclamanții, reprezentați de VonAllmen & Associates și Renz Law, citând statistici din rapoarte ale Sistemului de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri (VAERS) al Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), susțin că, până la data de 20 august, peste 13.000 de persoane din SUA care au făcut „vaccinul” Covid au murit, iar peste 30.000 au suferit dizabilități permanente sau evenimente adverse care le-au pus viața în pericol.

În plus, angajații HFHS au solicitat instanței un ordin de restricție temporară care să îi interzică angajatorului să pună în aplicare cerința vaccinării personalului până la aflarea rezultatului procesului.

Un purtător de cuvânt al Henry Ford Health System a afirmat: „Rămânem încrezători că vaccinarea este cel mai puternic instrument pe care îl avem cu toții împotriva pandemiei de Covid-19. În afară de aceasta, nu putem comenta cu privire la litigiile în curs”. HFHS administrează 6 spitale în zona Detroit, inclusiv spitalul Henry Ford, cu 877 de paturi, și peste 40 de centre medicale și unități specializate.

Potrivit plângerii, HFHS a adoptat în iunie o politică prin care „vaccinurile” Covid devin obligatorii pentru toți angajații și voluntarii. Conform acesteia, lucrătorii trebuie să se vaccineze până la 10 septembrie, iar cei care nu o fac vor fi suspendați, având termen până la 1 octombrie pentru a se conforma, în caz contrar riscând să fie concediați, au precizat reclamanții. 

Angajații afirmă că, în ciuda scopului declarat al politicii de protejare a angajaților, datele sugerează că vaccinarea ar putea să îi vatăme pe mulți dintre ei. De asemenea, ei susțin că există puține date care să arate că serurile experimentale sunt într-adevăr eficiente în prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Reclamanții au declarat că ordinul companiei Henry Ford le încalcă dreptul la integritate corporală, prevăzut de cel de-al 14-lea amendament al Constituției SUA. Iar Henry Ford nu are niciun interes imperativ care să justifice această măsură, au spus ei, deoarece „s-a demonstrat că injecțiile Covid sunt ineficiente, provoacă vătămări și chiar moartea”.
 
Același mesaj l-au adresat angajații medicali și locuitorii din Detroit cu o lună în urmă, când au protestat în fața spitalului Henry Ford împotriva obligativității vaccinării personalului (articolul continuă sub VIDEO):
 

Procesul survine în contextul în care un număr tot mai mare de angajatori americani iau în considerare să impună vaccinarea obligatorie a personalului în lunile următoare.