ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sondaj al Institutului de Politici Publice de la Chișinău, din cadrul programului de cercetare a opiniei publice "Barometrului Opiniei Publice din Moldova", susține că 21 la sută din cetățenii Republicii Moldova ar vota pentru unirea cu România.

La întrebarea "Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum (vi s-ar cere să votați) cu privire la unirea Republicii Moldova cu România, Dvs. ați vota pentru unire sau împotriva unirii?", conform sondajului, un procent de 21 la sută au răspuns "Aș vota pentru unire", 9 la sută au răspuns cu "Nu aș participa", 14 la sută au ales varianta "Nu știu, nu m-am decis", 3 la sută nu au răspuns la întrebare, în timp ce 53 la sută au răspuns "Aș vota împotriva unirii".

Sondajul a fost efectuat în perioada 8 noiembrie -1 decembrie, pe un eșantion de 1160 persoane în vîrstă de 18 ani și mai mult, reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al Institutului de Politici Publice de la Chișinău, "Programul Barometrul opiniei publice 2015 este administrat de Institutul de Politici Publice, organizație neguvernamentală, care activează în scopul promovării unei societăți deschise, participative, pluraliste, bazate pe valorile democratice, prin efectuarea de cercetări și analize independente ale politicilor publice. Colectarea datelor de teren a fost realizată de Centrul de Analize si Investigatii Sociologice CIVIS. Programul este realizat cu suportul financiar al Fundației Soros Moldova".


Foto: ipp.md