ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sortiment de chipsuri a fost retras de la vânzare din magazinele Mega Image, din cauza conținutului ridicat de acrilamidă, o substanță dăunătoare. Persoanele care au cumpărat produsul sunt sfătuite să nu îl consume, transmite NEWS.RO, potrivit ȘtiriPeSurse. 

Chipsurile au fost comercializate de magazinul Mega Image, iar autoritățile de specialitate au atras un semnal de alarmă populației, pentru ca acestea să nu fie consumat și sunt rugați să-l returneze cu bonul fiscal, până în 17 martie.

Potrivit Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Mega Image a retras de la vânzare produsul Terra Chips Stripe&Blues 110 grame, lot: 228 A3, cu termenul de valabilitate: 29/03/2023. „Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conținut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, arată sursa citată.
 
Potrivit sudiilor, „substanța poate modifica materialul genetic, și poate astfel provoca apariția cancerului. În plus, există păreri care susțin că acrilamida în doze mari afectează sistemul nervos.”
 
Mai multe cazuri, studiate de oamenii de știință, au arătat o legătură directă între consumul de alimente bogate în acrilamidă și apariția cancerului, iar în alte situații au fost evidențiate reacții directe între consumul acestei substanțe și accelerarea unor cancere hormono- dependente, precum cancerul ovarian sau edometrial.