ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spitalul de Boli Infecțioase din Iași anunță suspendarea programului de vizite pentru rudele și prietenii bolnavilor internați în această unitate medicală, pe fondul creșterii accelerate a numărului cazurilor de infecții respiratorii. Măsura va intra în vigoare începând de vineri, transmite Știripesurse.

„Începând cu data de 6 ianuarie, se suspendă programul de vizită al aparținătorilor. Rudele și apropiații pot lua legătura cu persoanele dragi vorbind cu aceștia la telefonul personal, iar pentru relații despre starea de sănătate a pacienților sunând la numărul de telefon al spitalului urmat de interiorul pavilionului unde aceștia sunt internați. Știm că atât pacienții cât și aparținătorii doresc să își vadă persoanele dragi, însă am luat această decizie pentru a evita răspândirea afecțiunilor virale care au un grad mare de contagiozitate”, a declarat miercuri medicul Florin Roșu, directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

„În rândul copiilor, din cei 22 de pacienți, 13 au fost deja confirmați cu virus gripal, cinci sunt în investigații medicale, iar trei dintre ei au dezvoltat complicații precum pneumonia. Sfârșitul de an și primele zile din anul în care abia am trecut ne confirmă faptul că traversăm un episod epidemiologic din punct de vedere al afecțiunilor virale care se poate transforma într-o epidemie”, a mai declarat medicul Florin Roșu.