ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul spitalului din Câmpina, în care un singur pacient cu covid -19 este tratat de 70 de medici și 200 de asistente nu este singular. O siutație similară se înregistrează și la spitalele din Orșova și Baia de Aramă din Mehedinți, care au fost stabilite ca fiind unități medicale pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Și au sfârșit prin a trata doar câțiva pacienți, informează Radio România Actualități.

Astfel, în ultimele două luni, în cele două spitale suport COVID au fost internați numai cinci pacienți infectați cu noul coronavirus.

În tot acest timp, pacienții cu afecțiuni medicale grave spun că au trebuit să se deplaseze la zeci de km, la Drobeta-Turnu Severin. 

Deși parte dintre autoritățile locale s-a opus, Spitalul din Orșova a fost transformat, la începutul acestei crize sanitare, în spital pentru tratarea pacienților infectați cu noul virus.

În unitatea sanitară care deservește zeci de mii de pacienți de pe un teritoriu foarte vast, din Clisura Dunării până în localități din Banat, nu au mai fost tratate nici urgențe medicale, și nici bolile cronice; dar nici pacienții infectați cu noul virus nu au fost prea mulți.

Situația i-a nemulțumit pe ceilalți pacienți, care au fost obligați să renunțe la tratament sau să meargă la Spitalul Județean din Drobeta-Turnu Severin.

Aceeași problemă este și la Spitalul din Baia de Aramă, o altă zonă izolată a Mehedințiului, la care nu a ajuns niciun pacient infectat cu SARS-CoV-2, dar cel puțin aici au fost tratate urgențele medicale, iar cazurile grave au fost direcționate către Drobeta-Turnu Severin.