ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un student arab din Iași a fost condamnat cu suspendare după ce a incendiat patru mașini. Tânărul, student la Medicină, s-a simțiti jignit de gestul conaționalului său, de a-l privi în ochi, motiv pentru care arabul a recurs la răzbunare, relatează Adevărul.

Originar din Fâșia Gaza, studentul a fost condamnat la închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Iași, care a întors astfel pedeapsa de 1 an și 6 luni cu executare dictată în primă instanță pentru distrugere în formă continuată, mai amintește sursa precizată.

Arabul ar fi anunțat public că va da foc mașinii celui care l-a insultat privindu-l în ochi, s-a dus acasă la acesta, l-a provocat să coboare jos din apartament, după care s-a dus la benzinărie, a cumpărat combustibil și s-a întors la blocul dușmanului său, unde i-a stropit mașina, un VolksWagen Golf, după care i-a dat foc, incident care a provocat un alt incediu la mașina alăturată. 

Cu toate astea, tânărul nu s-a oprit aici, ci a dat foc și mașinii prietenului victimei, iar focul s-a extins, de asemenea, la o altă mașină, în total incendiind 4 mașini.

Totuși, condamnat cu executare, studentul arab a scăpat basma curată. Avocatul tânărului a reușit să-i convingă pe judecători că mai merită o șansă. Forul de judecată a fost, aparent, impresionat de naționalitatea și obiceiurile arabe, dar și de dorința tânărului de a deveni medic.
 
Astfel, el își poate continua acum liniștit cursurile la UMF Iași, cea care probabil îl consideră pe doctorul Răzvan Constantinescu mai terorist decât studentul arab.