ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un student arab din Iași a fost condamnat cu suspendare după ce a incendiat patru mașini. Tânărul, student la Medicină, s-a simțiti jignit de gestul conaționalului său, de a-l privi în ochi, motiv pentru care arabul a recurs la răzbunare, relatează Adevărul.

Originar din Fâșia Gaza, studentul a fost condamnat la închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Iași, care a întors astfel pedeapsa de 1 an și 6 luni cu executare dictată în primă instanță pentru distrugere în formă continuată, mai amintește sursa precizată.

Arabul ar fi anunțat public că va da foc mașinii celui care l-a insultat privindu-l în ochi, s-a dus acasă la acesta, l-a provocat să coboare jos din apartament, după care s-a dus la benzinărie, a cumpărat combustibil și s-a întors la blocul dușmanului său, unde i-a stropit mașina, un VolksWagen Golf, după care i-a dat foc, incident care a provocat un alt incediu la mașina alăturată. 

Cu toate astea, tânărul nu s-a oprit aici, ci a dat foc și mașinii prietenului victimei, iar focul s-a extins, de asemenea, la o altă mașină, în total incendiind 4 mașini.

Totuși, condamnat cu executare, studentul arab a scăpat basma curată. Avocatul tânărului a reușit să-i convingă pe judecători că mai merită o șansă. Forul de judecată a fost, aparent, impresionat de naționalitatea și obiceiurile arabe, dar și de dorința tânărului de a deveni medic.
 
Astfel, el își poate continua acum liniștit cursurile la UMF Iași, cea care probabil îl consideră pe doctorul Răzvan Constantinescu mai terorist decât studentul arab.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews