ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu recent publicat de King's College din Londra, care operează aplicația ZOE COVID Study pentru a monitoriza infecția COVID și ratele de vaccinare, a constatat că, la 15 iulie 2021, a existat o medie de 15 537 de cazuri noi zilnice simptomatice COVID-19 în rândul persoanelor parțial sau complet vaccinate din Regatul Unit - o creștere de 40 % față de totalul de 11 084 de cazuri noi din săptămâna precedentă, relatează Vaccine Reaction.

Infecțiile la persoanele vaccinate din Marea Britanie depășesc infecțiile la persoanele nevaccinate

Studiul Zoe COVID, condus de epidemiologul Tim Spector, MD, de la Kings College din Londra, a estimat că au existat 17.581 de cazuri noi zilnice simptomatice de COVID-19 la persoanele nevaccinate, sau cu 22 la sută mai puțin decât totalul de 22.638 de cazuri noi din săptămâna precedentă. Potrivit unui comunicat de presă emis de autorii studiului, "având în vedere că numărul cazurilor din grupul celor vaccinați continuă să crească, numărul de cazuri noi în rândul populației vaccinate va depăși numărul celor nevaccinate în zilele următoare”.

La 17 iulie, ministrul britanic al sănătății, Sajid Javid, a anunțat că a fost testat pozitiv pentru virusul SARS-CoV-2, deși a primit două doze de vaccin experimental AZD1222 COVID de la AstraZeneca/Universitatea Oxford, la 17 martie și 16 mai. Într-un mesaj postat pe Twitter, Javid a scris:

”În această dimineață am fost testat pozitiv pentru COVID. Aștept rezultatul PCR, dar, din fericire, mi-am făcut vaccinurile și simptomele sunt ușoare”.

Cu o populație de peste 66 de milioane de locuitori, două treimi dintre adulții din Marea Britanie au primit vaccinul COVID-19, reprezentând un total de 82.592.996 de vaccinări la data de 20 iulie. Aproximativ 46.349.709 de britanici au primit prima doză și 36.243.287 au primit a doua doză.

Marea Britanie se numără printre cele mai vaccinate țări din lume, dar se confruntă cu un al treilea val de infecții cu coronavirus, care se pare că se datorează în mare parte răspândirii variantei Delta a virusului. Alte țări puternic vaccinate, precum Israelul, se confruntă, de asemenea, cu un nou val de infecții cu coronavirus din cauza variantei Delta.

Cele mai multe infecții din Israel se înregistrează în rândul persoanelor vaccinate

În Israel, aproximativ 60 la sută din populația țării, de 9,3 milioane de locuitori, a primit cel puțin o doză de vaccin COVID. Aproximativ 85 la sută dintre adulții din Israel au fost vaccinați. Cu toate acestea, cele mai multe dintre noile infecții cu coronavirus apar la persoanele vaccinate.

La începutul lunii iulie, fostul ministru al sănătății, medicul Chezy Levy, a confirmat că "55 la sută dintre noile persoane infectate [din Israel] au fost vaccinate ".

De asemenea, s-a înregistrat o creștere îngrijorătoare a numărului de persoane vaccinate din Israel care sunt spitalizate. Un articol din The Jerusalem Post de săptămâna trecută a menționat că Ministerul israelian al Sănătății a raportat că 124 de persoane au fost spitalizate din cauza COVID-19 la 20 iulie și că 65 la sută dintre acestea erau complet vaccinate. Dintre cele 124 de persoane, 62 se aflau în stare gravă, iar 70% dintre acești pacienți erau complet vaccinați.

La începutul acestei luni, Ministerul Sănătății a estimat că produsul biologic COVID BNT162b2 al Pfizer/BioNTech a avut o eficacitate de numai 64% în prevenirea infecțiilor simptomatice cu COVID-19, în special a celor cauzate de varianta Delta. Dar rata de eficacitate a vaccinului COVID experimental al Pfizer în prevenirea infecției (și a transmiterii) ar putea fi mai mică.

"Nu știm exact în ce măsură ajută vaccinul, dar este semnificativ mai puțin", a declarat premierul israelian Naftali Bennett.

Infecțiile din Chile, Seychelles și Mongolia au fost înregistrate mai ales la persoanele vaccinate
Un alt exemplu de țară puternic vaccinată care s-a confruntat cu un nou focar de infecții cu coronavirus în principal în rândul populației vaccinate este Chile. Dintre miile de cazuri noi de coronavirus raportate zilnic în această țară, 80 la sută dintre acestea sunt la persoane vaccinate. Chile și-a vaccinat complet 55 la sută din populație.

Exemplele Marii Britanii, Israelului și Chile, precum și ale altor țări puternic vaccinate, precum Seychelles și Mongolia, care se confruntă cu infecții cu coronavirus în principal în segmentele vaccinate ale populației lor, reprezintă o dilemă. Guvernele acestor țări trebuie să decidă dacă problema este că nu au fost vaccinate suficiente persoane sau că vaccinurile pur și simplu nu sunt atât de eficiente pe cât se presupunea inițial că ar fi.

Ar putea fi vaccinările cauza creșterii numărului de infecții?

Există, de asemenea, o a treia posibilă problemă, care a fost ridicată de medicul francez Luc Montagnier, virusolog și laureat al premiului Nobel, în mai 2021. Într-un interviu acordat lui Pierre Barnérias de la Hold-Up Media, Dr. Montagnier a declarat că el crede că programele de vaccinare în masă pentru COVID ar putea de fapt să provoace mutații ale SARS-CoV-2, cum ar fi varianta Delta și, astfel, să prelungească pandemia.

Dr. Montagnier a explicat că, în fiecare țară care întreprinde o campanie de vaccinare în masă, "curba vaccinărilor este urmată de curba deceselor". El a spus că vaccinurile COVID creează anticorpi care forțează virusul să "găsească o altă soluție" sau să "moară", adăugând că variantele sunt cele care "sunt o producție și rezultă în urma vaccinării ".

Opiniile doctorului Montagnier sunt, în mod cert, controversate. Gândul că vaccinările ar putea, de fapt, să exacerbeze pandemia de COVID este poate un concept prea dificil de luat în considerare de către oficialii guvernamentali. Dar această posibilitate nu ar trebui să fie respinsă din start.

Una dintre cele mai bune explicații ale acestei dinamici a fost oferită de Barbara Loe Fisher, cofondator și președinte al National Vaccine Information Center (NVIC), într-un interviu din 2011, când a descris evoluția bacteriei pertussis pentru a se sustrage vaccinurilor:

”Orice formă de viață vrea să trăiască, vrea să supraviețuiască. Principiu universal. Iar virușii și bacteriile nu fac excepție. Iar atunci când puneți presiune pe un virus sau o bacterie care circulă, cu ajutorul unui vaccin care conține o formă modificată în laborator a acelui virus sau bacterie, nu pare că ar fi ilogic să înțelegem că acel organism va lupta pentru a supraviețui, va găsi o modalitate de a se adapta pentru a supraviețui”.