ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cel mai amplu studiu realizat până în prezent privind decesele cauzate de miocardită, cercetătorii au constatat că 100 de persoane din Anglia au murit de miocardită la scurt timp după ce au fost vaccinați anticovid, potrivit The Defender.

Studiul, publicat la 22 august în revista  Asociației Americane a Inimii, Circulation , a constatat că mai mult de jumătate (51) dintre decese au survenit între 1 și 28 de zile după ce au primit o doză de vaccin AstraZeneca și puțin sub jumătate (49) dintre decese au survenit între 1 și 28 de zile după o doză de vaccin Pfizer-BioNTech.

Dr. Peter McCullough, medic internist și cardiolog în Dallas, Texas, a subliniat într-un tweet din 15 septembrie importanța noului studiu.

"Acest studiu confirmă că riscul de miocardită se extinde atât la vaccinurile cu ARNm, cât și la cele cu adenovirus", a declarat McCullough pentru The Defender.
 
 
 
Cum a fost realizat studiul

Echipa de 14 cercetători - condusă de Martina Patone, doctor în științe medicale și statistician medical la Universitatea din Oxford - a analizat datele pentru persoanele cu vârste de 13 ani și mai mari care au fost vaccinate împotriva COVID-19 în Anglia între 1 decembrie 2020 și 15 decembrie 2021.

Autorii au evaluat asocierea dintre vaccinare și miocardită pentru diferite grupe de vârstă și sex prin urmărirea internărilor în spital și a deceselor cauzate de miocardită în funcție de vârstă și sex și în raport cu numărul de doze de vaccin pe care persoana respectivă le-a primit.

În Anglia, cele trei vaccinuri COVID-19 administrate persoanelor în acel moment au fost vaccinurile Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Aproximativ 20 de milioane de persoane au primit vaccinul AstraZeneca, 20 de milioane au primit vaccinul Pfizer și puțin peste 1 milion au primit vaccinul Moderna.

În perioada studiului, 345 de pacienți au fost internați în spital pentru miocardită în intervalul de 1 până la 28 de zile de la primirea unui vaccin COVID-19, au precizat autorii.

Dintre cei internați în spital pentru miocardită care au primit recent vaccinul AstraZeneca, cercetătorii au numărat 40 de decese din cauza miocarditei în intervalul de 1 până la 28 de zile după o primă doză și 11 decese din cauza miocarditei în intervalul de 1 până la 28 de zile după o a doua doză.

În cazul celor care au primit vaccinul Pfizer, 22 de persoane au decedat din cauza miocarditei în intervalul 1 - 28 de zile de la primirea primei doze, 14 au murit din cauza miocarditei în intervalul 1 - 28 de zile de la primirea celei de-a doua doze și 13 au murit din cauza miocarditei în intervalul 1 - 28 de zile de la primirea celei de-a treia doze.